Министар одбране Братислав Гашић састао се данас са командантом Националне гарде Охаја генерал-мајором Џоном Харисом, који борави у званичној посети Републици Србији, са којим је разговарао о даљем унапређењу сарадње.

Министар Гашић истакао је да Србија активно доприноси очувању стабилности и безбедности у региону, као и да је опредељена да са Сједињеним Америчким Државама, као значајним партнером, настави да негује и унапређује односе у свим областима од обостраног интереса. Он је нагласио да снажан допринос односима Србије и Сједињених Америчких Држава даје успешна сарадња Војске Србије и Националне гарде Охаја, која се у оквиру Програма државног партнерства одвија већ пуних 18 година.

Том приликом, министар одбране указао је да се сарадњом са Националном гардом Охаја јачају оперативне способности Војске Србије и подиже степен интероперабилности за учешће припадника Војске Србије у мировним операцијама са циљем очувања светског мира.

Командант Националне гарде Охаја генерал-мајор Харис оценио је досадашњу сарадњу као изузетно успешну и изразио опредељеност за наставак рада на њеном даљем унапређењу истакавши да високо вреднује професионализам припадника Војске Србије. Такође, он је додао да је приметан велики напредак у степену оспособљености и опремљености Војске Србије.

Данашњем састанку присуствовао је и амбасадор Сједињених Америчких Држава у Србији Кристофер Хил.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *