ИМАЈТЕ ТО У ВИДУ ДА НИЈЕ ИСТИНА ДА ВАТИКАН НИЈЕ ПРИЗНАО СЕПАРАТИСТИЧКУ ТЗВ. ВЛАСТ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ!

Бискуп призренско-приштински Дод Ђерђи рекао је да је Ватикан “де факто” признао терористичку власт на окупираном Косову и Метохији, са одређеним корацима које је учинио, док још увек постоји оклевање око де јуре признања и апеловао на власти у Приштини да се опходне опрезно са савезницима, те да се ситуација на северу Косова и Метохије мора мудро решити.

“У ствари, Ватикан је де факто признао нашу реалност и “Косово”, конкретним корацима које је предузео према нама. Ватикан је именовао свог специјалног делегата за “Косово”, попут дипломатске личности која се бави односима Ватикана, Цркве и “Косова”. Ватикан је признао помесну цркву на “Косову” у Епархији призренско-приштинској, а ја сам био именован у овом новом контексту црквене правне личности”, указао је Ђерђи у разговору за Косово прес.

Он је навео да се односи побољшавају.

“Комуникација и односи се побољшавају. Де факто признање јесте, док је де јуре ствар односа међу државама. Однос између држава треба да се ствара на основу односа који су креирани и околности”, рекао је Ђерђи.

“Савезнике” је поменуо као „родитеље“ лажне државе “Косова” и нагласио да се понекад „човек мора одрећи сопственог права за опште добро“.Нагласио је да га не брине ни обавеза из споразума са Србијом која се тумачи већом аутономијом на Косову Српске православне цркве.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *