Без икаквих уставних и законских овлашћења, без одлуке Народне скупштине и Владе, без широке јавне расправе и консензуса, Оскар је прогласио де факто капитулацију. Уставни суд, Републичко јавно тужилаштво и Тужилаштво за организовани криминал поново су остали неми. Чекају порођај још једног недоношчета, посебног „Тужилаштва за процесуирање злоупотреба и кршења основних људских права, узурпацију имовине, угрожавање телесног интегритета и достојанства грађана Републике Србије на простору Косова и Метохије“. Смоквин лист за издају и капитулацију.

На ова тешка кривична дела остали су неми не само горе именовани, већ и целокупна „опозиција“, САНУ, Правни факултет и скоро сви остали небројени доктори и професори уставног, међународног и осталих права. Све сама интелектуална „елита“ Србије.

Пошто је косовске Србе и друге неалбанце, држављане Републике Србије, прво утерао у институције независне Косове, па их онда повукао, Оскар сада најављује ново утеривање. Овог пута утераће им до балчака. 

У међувремену, побринуо се да на територији Републике Србије призна туђе регистарске таблице, туђе возачке дозволе, туђе саобраћајне дозволе, туђе личне карте, туђе пасоше, туђе матичне књиге, туђу царину, туђи парламент, туђе општине, туђу полицију, туђу војску, туђу полицију, туђ Устав, законе и правосуђе, туђ катастар, туђе дипломе, туђу заставу, туђу химну и терористе преговараче.

А све то у присуству УНМИК-а, ОМИК-ОЕБС-а, ЕУЛЕКС-а и КФОР-а, свих који су теоретски статусно неутрални, а практично творци косовске независности, у чему им овај режим несебично помаже.

„За Србе нема доброг решења косовског проблема“! Другим речима – најбоље да се иселите. Тако Оскар шири панику, изазива страх и ствара дефетизам код становништва. 

У цементирању издаје, лаже и обмањује јавност – не смемо да прогласимо окупацију, јер је то признање независности. А управо је обрнуто. Проглашавањем окупације поништава се признавање таблица, возачких и саобраћајних дозвола, личних докумената, целокупног уставног и законског поретка самопроглашених вршилаца привремене власти на привремено окупираној територији. Потврђује се неограничена власничка тапија над територијом и имовином. Порука је јасна – тренутно сте јачи, али то је наше, вратићемо кад се стекну услови!

Турска је 1974. извршила инвазију на северни Кипар. Ту је убацила војску, полицију и успоставила свој де факто привремени правни поредак, „Аутономну турску администрацију за Кипар“. УН су исте године успоставиле „Тампон зону“ између грчке и турске територије на острву. Турски део острва је  1983. прогласио „Независну Турску Републику Северни Кипар“. У званичном одговору ЕУ на ову „декларацију независности“ стоји следеће: „Класификована као илегална према међународном праву, окупација северног дела аутоматски доводи до илегалне окупације територије ЕУ“.

Да поентирам – Грчка Кипар сматра својом територијом под привременом окупацијом, а ЕУ, чији је Кипар саставни део у својој територијалној целости, такође сматра Кипар својом на илегалан начин окупираном територијом. Проглашена је окупација Кипра која траје већ скоро педесет година. Зато Турска не може у ЕУ и сада је коначно и одустала од захтева за пријем.

Дакле, проглашење окупације негира привремени правни поредак који је наметнуо окупатор, а то је потврђено међународним правом на које се позива целокупна ЕУ.

Ако важи за Кипар, важи и за Косово и Метохију! Само уцењени издајници и кукавице, који су при том и правни пацери, а су „прошли поред правног факултета“, не смеју то јавно да изговоре и ураде!

На другој страни имамо признавање капитулације. То је оно кад окупатору потписаним уговором и прихваћеном међународном обавезом признаш сва права и поредак који је успоставио на делу твоје бивше територије, препустиш му мирним путем сву власт и кад свом народу на тој територији кажеш да се интегрише у потпуности, а ускратиш му права која је до тада уживао у матичној држави, нпр. да има регистарске таблице и пратећа документа, право на здравствену заштиту, право на коришћење своје валуте, поште, банке, итд. Па га преусмериш да та иста права сада тражи од новоуспостављених власти на делу твоје бивше територије коју си предао на поклон.

Кривични законик Републике Србије: 

члан 305, угрожавање независности – Ко на противуставан начин покуша да доведе Србију у положај потчињености или зависности према некој другој држави, казниће се затвором од три до петнаест година;

члан 306, признавање капитулације или окупације – грађанин Србије који потпише или призна капитулацију или прихвати и призна окупацију Србије или појединог њеног дела, казниће се затвором најмање десет година (примедба аутора: признавање и прихватање окупације није исто што и проглашење окупације, која је легални правни механизам ЕУ, па самим тим и обавезујућа у домаћем законодавству);

члан 307, угрожавање територијалне целине – Ko силом или на други противуставан начин покуша да отцепи неки део територије Србије или да део те територије припоји другој држави, казниће се затвором од три до петнаест година;

Оскар и оскаровци морају одмах бити законски процесуирани!

ИзворСрбин Инфо


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *