ТРАЖИМО ДА ОПОЗИЦИЈА ИЗНЕСЕ СВОЈ ЈАСАН СТАВ О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ!

Српско национално веће Косова и Метохије из Грачанице, Српски национални форум из Грачанице и Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“, најоштрије осуђује полицијску тортуру и хапшење политичких представника Срба на севру Косова.

Српски народ на Косову и Метохији налази се у агонији која је плод политике прогона, етничког чишћења и етничког инжињеринга шовинистчког режима Аљбина Куртија. На делу је прави егзодус остатка једног народа.

И сви ћуте!? Сви који би морали да подигну глас и зауставе неразумну политику помахнителог Албина Куртија. Међународна заједница је неми посматарч који својим ћутањем одобрава неразумну политику приштинских власти. Нажалост, већ данима ћуте и режим и Црква и српска интелектуална елита!?

Евидентно ћутање, „немоћ“ и калкулатнска политика Александра Вучића, само разоткривају његову улогу и саучесништво у трагедији сопственог народа. Стање у коме су се данас нашли Срби на Косову и Метохији је превасходно плод и последица и његове вишегодишње погрешне или намерне политике, политике потписивања и спровођења Бриселског, Француско-немачког споразума и Охридског договора, последица деловања политичког и интелектуалног полусвета окупљеног око тзв. Српске листе, преко које је режим у Београду годинама манипулише несрећним народом зарад освајања и очувања власти у Србији.

Због катастрофалног стања у коме се нашао српски народ на Косову и Метохији, Српско национално веће Косова и Метохије из Грачанице, Српски национални форум из Грачанице и Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ захтевају хитан састанак са српским опозиционим партијама, релевантним покретима и удружењима које се баве Косовом и Метохијом.

СНВ, СНФ и Покрет „Отаџбина“ ће контактирати све лидере опозиције и председнике релевантних покрета и удружења како би се састанак што пре одржао.

У Грачаници, 10. септембар 2024.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА СНВ КиМ


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *