Kонференција за медије Српске листе у Косовској Митровици, 30. август 2024.

Представници Српске листе вечерас су, због упада такозване косовске полиције у седишта институција Републике Србије на северу KиМ одржали конференцију за новинаре на коју нису позвали све медије, чак ни они чије је седиште на северу покрајине.

Међутим, већини новинара који су незванично сазнали за ову конференцију чак није било дозвољено да уђу у просторију где се она одржавала.

Новинарка Анђелка Ћуп написала је на Фејсбуку да јој се слична ситуација до сада није догодила.

„Замислите, дођете на конференцију за медије Српске листе у ванредној ситуацији у Kосовоској Митровици, да радите свој посао, а на вратима вас дочека госпођа или госпођица и каже да је конференција само за два медија, да их не спомињем. И још покушава рукама да вас задржи. Иначе, нису биле потребне акредитације. Срамота. Ово ми се није десило, а радим овај посао дуго година. Још једном срамота“, навела је Анђелка Ћуп.

На вратима просторија “Српске листе” стајале су две госпође којима је наложено да никога не пуштају. Све је изгледало отужно, јадно и кукавички гледајући две жене остављене саме да се буквално физички боре да спрече нападне новинаре који су на крају ипак одустали.

Такозвана “Српска листа” је странка која делује искључиво усистему албанских сепаратиста и регистрована је по правилима тзв. “републике Косово”. Њихова сепаратистичка делатност све ово време била је одлучујући фактор у спровођењу велеиздаје Косова и Метохије. Ако се питате – чије велеиздаје?, ова странка је сама објаснила раније нагласивши да су они “глас и лице Александра Вучића на Косову”.

Иако овде активни новинари све то одлично знају они и даље сарађују са том странком не критикујући ни једном једином речју њихову издајничку делатност која је створила овакву ситуацију. Напротив, и новинари својим извештавањем у стопу прате илегалне активности Вучићеве сепаратистичке странке на Косову и Метохији. Због тога чуди зашто на ову конференцију није био дозвољен улаз новинарима-савезницима у издаји коју у име најсрамнијег председника Србије свих времена, Александра Вучића, спроводи тзв. “Српска листа”.

Дописник Косовске истине са КиМ, Иван Максимовић


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *