Фото: Н1

Активисти Српске демократије и грађани пиштаљкама су испратили делегацију из Приштине до Ибарског моста у северном делу Косовске Митровице. Једна од њих била је и Милица Андрић Ракић, коју су полицајци покушали да спрече да приђе тзв. министрима који су пролазили шеталиштем. „Они су радили свој посао, ја сам та која је одлучила да приђе ближе“, рекла је Андрић-Ракић коју је у једном тренутку тзв. полицајац одгурнуо, иако је у другом стању.

Ово што се десило данас, дешава се више дана уназад, само су сада камере забележиле, рекла је она у емисији Н1 Студио Ливе.

Како је казала, овај вид протеста усмерен је против званичника сепаратистичке тзв. владе.

„Протест није против отварања поште веч званичника, како локалних, тако и оних на централном нивоу, чије политике нарушавају квалитет српске заједнице на Косову“, прецизирала је Андрић Ракић.

„Било да они (тзв. косовски званичници) дођу, чак и да попију кафу, приватно, биће таква реакција уколико се ту нађе неко ко има пиштаљку“, истакла је она.

Тврди да сепаратистичке тзв. власти говоре како воде дијалог са грађанима, а заправо га, сматра, симулирају.

Андрић-Ракић спричала да је имала пиштаљку код себе и одлучила да се придружи данашњем протесту поводом доласка тзв. делегације из Приштине.

Иако је, каже тзв. полицајац одгурнуо, вероватно ни не знајући да је трудна, не сматра да су прекорачили дужност.

„Имали су штићено лице а ја сам хтела да му приђем ближе. Они су радили свој посао, ја сам та која је одлучила да приђе ближе“, испричала је Андрић Ракић наводећи да је много примера лошег поступања тзв. косовске полиције, али да у њеном конкретном случају „није страшно као што изгледа“.

У северном делу Косовске Митровице данас је, уз звиждуке и негодовање, отворена тзв. експозитура Поште Косова.

Један део Срба предвођених странком Српска демократија је негодовао. Отварању су присуствовали Артане Ризваноли и Ељберт Краснићи.

Извор: Н1


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *