У емисији, ПРВИ ЗРАЦИ ЗОРЕ ПРОБИЈАЈУ СЕ КРОЗ МРКЛИ МРАК, за Феникс ТВ, говорио је Душко Кузовић, архитекта и један од оснивача покрета МОБА.

Кузовић је објаснио како стране компаније искључују из процеса одлучивања све државне институције и практично све договарају са једним човеком, Александром Вучићем. То је погрешна политика, треба диверзификовати систем одлучивања и створити систем одлучивања у више слојева који би био један од облика одбрамбеног система државе, тврди Кузовић:

“То што је Александар Вучић склизнуо из једног каквог таквог демократског система који је примио 2012. године у ауторатитативни а потом диктатуру и сад већ озбиљно улази са овим потезима хапшењима у тиранију, говори да је он у ствари свесно стимулисан од стране страних компанија како би то урадио, јер тако стране компаније искључују из процеса одлучивања све државне институције и практично све договарају са једним човеком.

Ја, искрен да будем, ја не бих волео да будем тај који одлучује о свему, јер то је ужасан притисак. Није ни чудо да је он страдао здравствено, као што се види, али толика пројекција разних утицаја на једном човеку, свакако не може да доведе ни до каквог резултата.

Значи, то је погрешна политика, треба диверзификовати систем одлучивања. Треба га створити у више слојева, тако да сви ти утицаји страних компанија требају стварно много елемената да сложе како по хоризонтали, тако и по тим слојевима, по вертикали и онда у том случају, ми би смо имали један добар одбрамбени систем. Овако све је то претворено на тог појединца, макар он био и Баш Чекик. Једноставно, цео тај систем, пропада и тај појединац може да прими можда 10 притисака, 50 притисака, али 150 притисака свакако не може ни да абсорбује, ни да паметно реши, ни да се одупре.

Према томе грађани горе главу. Немојте поклекнути под притиске страних агенција које ангажују Александар Вучић и окупациона управа. Не дозволите им да вас обесхрабре. Не дозволите да вас слуде. Не дозволите да вам скрену пажњу са других ствари. Фокусирајте се на оно што је тај главни проблем у овој држави. Немојте више решавати последице, јер немате више снаге ни живота, ни енергије, ни новца да решавате последице. Усмеритее се на узрок проблема и увек решавајте узрок проблема а не његове последице.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *