Споразум је потписан на сточићу у неком ћошку као крајњи вид понижења Србије у процесу отимања Косова и Метохије у чему је пресудну улогу одиграо пристанак Александра Вучића.
У Бриселу су на данашњи дан пре тачно девет година – 25. августа 2016. потписани споразуми између напредњачког режима, у чије име је наступао тадашњи премијер Србије Александар Вучић, и представника албанских сепаратиста са Косова и Метохије у лику Исе Мустафе а у присуству Федерике Могерини која је политички представљала Европску унију.

Споразуми који су на данашњи дан потписани под патронатом тадашње шефице европске дипломатије Федерике Могерини односили су се на оснивање такозване “Заједнице српских општина”, енергетику, телекомуникације и мост на Ибру.

Оно што је важно за тзв. “ЗСО” јесте да се ради обичном удружењу општине са српском већином односно удружењу које ће окупљати општине у којима су Срби већина али да ће то бити општине основане по “законима” такозване “републике Косово” како је то зацртано планом Мартија Ахтисарија који су одбациле и Савет безбедности Уједињених нација али још важније и Скупштина Србије резолуцијом усвојеном 14. фебруара 2007. године јер предвиђа конкретну независност Косова и Метохије супротно свим правним начелима.

После потписивања споразума, Вучић је истакао да ће Заједница српских општина имати широка овлашћења, да ће имати свог председника и потпредседника, одлучивати о здравству, школству, урбанистичком и руралном планирању, економском развоју, као и да ће моћи да се финансира из Србије без пореза, такси и царина. А у стварности она би требало да буде кровна организација која ће преостале активности и надлежности од виталног значаја за српски народ да подведе у оквире система косовских сепаратиста и под пуну њихову надлежност укључујући не само финансирање пројеката већ и личних примања. Једина важна функција коју ће “ЗСО” вршити, уколико будемо те несреће да се икада оснује, јесте да ће бити параван за тоталну и коначно велеиздају Косова и Метохије. Уосталом то је објаснио и Иса Мустафа рекавши да су сви споразуми “у складу са уставом и законима Kосова, да ће ЗСО имати подршку и да ће сарађивати са Владом Србије, али да неће имати никаква извршна овлашћења што је најпрецизнији опис тог удружења које су најоштрије критиковале све родољубиве организације Срба са КиМ.

Тадашњи директор Kанцеларије за KиМ Марко Ђурић изјавио је да је резултат те рунде преговора Београда и Приштине у Бриселу 5:0 за Србију, а да је уз четири потписана споразума, пети тријумф подршка за отварање преговарачких поглавља.

“Kада спортским жаргоном кажем да је резултат 5:0 за Србију, мислим на четири споразума (који су вечерас потписани у Бриселу) и пети поен – чињеницу да ће Србија коначно сигурно добити неоупоредиво већу подршку за евроинтеграције, уклјучујући и отварање поглавља”, рекао је Ђурић за ТВ Б92.

Од тада до данас на Косову и Метохији је укинуто судство а судије су “интегрисани” у илегални и интересима Србије непријатељски систем косовских Албанаца. Срби су протерани и из квази-институција албанских сепаратиста где су у тзв. “Косовској полицији” како-тако пружали ипак сигурнији осећај док су из цивилне администрације, преваром руковођњеном из Београда а извршеном од стране “Српске листе”, изашли у знак протеста што је само послужило косовским Албанцима да заузму и узурпирају буквално све институције након што је на превару, опет “Српске листе”, народ повучен а барикада а албански специјалци остали на позицијама којима у потпунсоти контролишу стање на терену и Србе држе под невидљивим али тоталном опсадом.

Такође, електро-енергетски ситем је у потпуности предат косовским Албанцима који су још добили и позивни број за “територију” како је то Ђурић појашњавао, а српски оператери су отворили “ћерке фирме” у оквиру система албанских сепаратиста чиме је Србија постала клијент и гост на својој територији.

Директни кривци за оно што се данас догађа на Косову и Метохији

Ових дана се гашење државе Србије спроводи укидањем личних докумената након што су претходно протеране регистарске таблице градова на Косову и Метохији и замењене илегалним, сепаратистичким.

Све у свему, споразуме потписане у Бриселу карактериш једна ствар – страна коју представља Александар Вучић испунила је апсолутно све захтеве и извршила поптуну егзекуцију српске државе на Косову и Метохији док косовски сепаратисти нису испунили ни оно што њима иде у корист ако то садржи мрву макар и привидне користи за Србе што сматрају врховним поразом а у чему наилазе на несхавтљиву предусретљивост и потчињеност Александра Вучића.

Ни један од до сада потписаних споразума у оквиру Бриселског дијалога који је започет 2011. године, нису били представљени јавности већ се о њима закључује на основу катастрофалних и крајње погубних резултата по Србе. Разлог лежи у чињеници да су сви ти споразуми најдубље противни Уставу Републике Србије и представљају облик најтеже велеиздаје у читавој српској историји по којој ће Александар Вучић остати упамћен као њен предводник и главни починилац, односно врховни велеиздајник.

Дописник са Косова и Метохије са КиМ,
Иван Максимовић


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *