Јерн Роде ни у једном контексту није поменуо Србију, већ се позива само на сепаратистичке тзв. власти. Разлог је велеиздаја Александра Вучића који је све споразуме, негативне по Србију у српски народ, потписао или прихватио а није потписао, али их примењује.

Јерн Роде, тзв. немачки амбасадор на окупираној српској јужној покрајини, Косову и Метохији, поновио је став немачке у вези са отварањем моста преко реке Ибар. Роде је рекао да тренутна безбедносна ситуација не иде у прилог отварању овог моста, иако је то предвиђено давно постигнутим споразумом. Он је рекао и да постоји ризик од напетости уколико се мост отвори.

„Били смо врло јасни са “владом Косова”, наравно, имамо исте циљеве као и “влада”, да сви досадашњи споразуми морају да се спроводу. А постоји и одлука у склопу ових споразума која се мора применити, а то је постигнути договор за отварање моста преко реке Ибар. Али није сада време, знате, ту постоји ризик од тензија“, рекао је он, преноси РТКливе.

Роде је додао да су потребне консултације између сепаратиста на окупираном Косову и Метохији и Запада и да се мост на Ибру може отворити тек када се процени да је безбедно да се то догоди.

„Сада мора да постоји процес, мора бити консултација, али тренутно нема говора о отварању. Ово смо саопштили “влади”. За мене је јасно да мост треба да се отвори, али нам је потребан дијалог између власти и Запада, оцена тренутне безбедносне ситуације јасно је показала да није тренутак за отварање моста. Све док сматрамо да није прави тренутак за отварање моста, ситуација мора да остане иста“, подвукао је он.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *