ФОТО: Европска унија
Европска Унија благонаклоно гледа на сваки поступак приштинских власти који Србима са Косова и Метохије омогућава да узму возачке дозволе које издаје тзв. администрација сепаратистичког Косова, преноси Н1.

“ЕУ поздравља сваки корак који је предузет са циљем да се што већем броју косовских Срба настави омогућавање да користе возачке дозволе које издаје “Косово”,” навео је за Н1 портпарол службе за спољне послове ЕУ, Петер Стано.

Он је додао да апелују на сепаратисте на окупеираном Косову и Метохији да уведу и друге мере којима ће бити олакшано узимање „косовских докумената“.

“Подстичемо “Косово” да усвоји даље мере које би омогуц́иле што вец́ем броју косовских Срба да добију додатна косовска документа, посебно косовску личну карту, која је потребна за добијање косовске возачке дозволе,” додао је Стано.

Рок који је тзв. власт у Приштини дала за замену српских возачких дозвола за тзв “косовске” истиче данас.

До 22. августа српске возачке дозволе је заменило 6.325 особа, углавном у четири општине – Косовској Митровици, Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку.

Подсетимо се објаве Вучевића, пулена Андреја Вучићана, на друштвеној мрежи Х када му је бриселски диктатор Борељ честитао премијерско место и на тај начин дао легитимитет изборној крађи у Србији, а заузврат Вучевић је одговорио да је главни национални циљ нове Владе чланство у ЕУ, иако у поглављу 35 јасно стоји да Београд мора да изгради добросуседске односе са “државом Косово”.

Поштовани господине Борељ!

Најљубазније се захваљујем на честиткама.

Србија жели да постане пуноправна чланица Европске уније.

То је наш национални, стратешки циљ. Очекујемо и да наши партнери из Брисела помогну на том путу, макар у оној мери да Београду неће постављати услове који никада никоме нису постављани током процеса европских интеграција.

Србија ће спроводити темељне реформе на свом европском путу, јер је то у интересу наших грађана.

Наравно, на том путу Србија неће изгубити свој идентитет, своје доказане пријатеље, нити одустати од својих легитимних интереса.

Само тако усправна, поносна и развијена Србија може бити успешан члан уједињене европске породице народа. Овде смо да радимо заједно и постигнемо заједнички циљ.

Повезани чланци:


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *