Он је подржао злочиначки подухват „Олуја“, координисао Хрватима и муслиманима док убијају и протерују Србе, војно и оперативно конструисао УЧК, инсистирао на бомбардовању Србије, водио сваку медијски прљаву кампању против Срба, подржао етничко чишћење са КиМ, он подржава сваку акцију против Срба и он је амбасадор у Србији – Кристофер Хил.

Хил отоворено подрива Устав земље у којој је гост. У интервјуу за Радио Слободна Европа (РСЕ), након састанака А. Куртија и А. Вучића са европским званичницима у Бриселу, рекао да није очекивао „потпуни успех“ тих преговора, те да је његово очекивање повратак за преговарачки сто.

Циљ дијалога је, како истиче, политичко решење које од обе стране очекују „узимање и давање“.

„Можемо ли доћи до ситуације да се Срби на Косову осећају пријатно и да добију неку врсту Заједнице општина са српском већином. И друго, може ли Приштина постићи оно што жели, а то је јасан пут ка чланству у међународним организацијама“, рекао је Хил.

Амбасадор САД је нагласио да је оружани напад на Косовску полицију у Бањској велика препрека преговорима у Бриселу.

Према његовим речима, САД пажљиво прате истраге у Београду и Приштини.

„Фокус је на томе да сазнамо шта се тачно догодило, ко је одговоран. И на крају, да створимо околности у којима се то више не може поновити“, нагласио је амерички амбасадор.

Очекујемо реакцију владе и председика Србије на недолично понашање амбасадора Кристофера Хила.

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *