Док Александар Вучић изиграва дрвеног адвоката Рио Тинта у Малом Зворнику и обмањује народ који не зна да Вучић крши Устав и да НИЈЕ НАДЛЕЖАН за ово питање и док му аплаудирају, на територији општине Крупањ у Дворској јуче је почео пожар који се проширио и који је сада и на територији града Лозница. Разговарала сам са дежурним у ватрогасној служби Лознице, пожар јесте већих размера, није угашен али је под контролом, на терену су све ватрогасне екипе.

У исто време на Сувој планини стока већ трећи дан нема воду! Зашто се чека задњи дан, зашто се не реагује одмах, зашто је ЖИВОТ задња рупа на свирали у Србији? Зато што смо колонија, зато што смо се претворили у бару пуну крокодила СТРАНОГ ИНТЕРЕСА зарад којег дозвољавамо да нас сви прождиру, киње и понижавају. Никад ниједан председник републике није обилазио народ да би промовисао приватни пројекат.

Хоћемо наше шуме и воде у времену какво је данашње и какво чека нашу децу, хоћемо да нам се макнете са својим плановима за туђе животе и све што сте наменили нама учините сами себи.

Научите да не дајете аутоголове, осим ако то није циљ само по себи. Постоје јасни, валидни и легитимни разлози да се не разговара са особом која крши Устав и која није надлежна за питање отварање рудника. „Хоћу да блокирам“ није валидан ни легитиман разлог.

Свако ко оде на разговоре са ненадлежном особом која чита из приручника Рио Тинта као запослени у кол центру за рекламације саучествује у фингирању дијалога, ма како се представљао. Посебно је недопустиво да се тако даје легитимитет једном пројекту чија документација је нелегална о чијим потенцијалима за уништење Србије је раправљено у Српској академији наука и уметности. Вучић то зна и зна да је извештај Академије негативан и да је став Академије да се рудник не отвара. Какав је то председник републике који игнорише највишу научну инсититуцију своје државе?

Молимо се и надамо да ће пожар бити сузбијен и молим вас да не износите непроверене информације, као и да схватимо значај оног што имамо и што нам је потребно да сачувамо како знамо и умемо.

Наоблачење и грмљавина у Јадру и Рађевини дају наду да можда буде и толико потребне и чекане кише. Шта ти је човек и његова снага, кад загусти, окрене очи ка небу…

Извор: Заштитимо Јадар и Рађевину

БОНУС ВИДЕО:

Излапели деда даје предлог како да се побољша наталитет.

Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *