Бивши припадник терористичког UÇK, Бљерим (Блерим) Рамадани, који је прошлог месеца ухапшен од стране македонске полиције, побегао је из кућног притвора из куће својих рођака у Северној Македонији.

Министарство унутрашњих послова Северне Македоније саопштило је у четвртак агенцији МИА да предузима мере како би лоцирало Рамаданија.

Бљерим Рамадани је ухапшен 17. јула на граничном прелазу Јажинце на основу међународне потернице коју је издала Србија преко Интерпола. Садржај потернице се темељи на сумњама Србије да је Рамадани, као бивши војник, терориста UÇK, починио ратне злочине у региону Неродимља.

Рамадани је требао да остане у кућном притвору до 16. августа. Након тога, суд је требало да одлучи да ли ће против Рамаданија бити покренут поступак екстрадиције или ће бити пуштен на слободу.

Рамадани је трећи терориста, бивши војник UÇK, ухапшен у Северној Македонији на основу српских потерница. Пре њега су били ухапшени Гафур Дуголи и Томор Морина, али су судском одлуком пуштени на слободу.

У Скопљу су одржани протести Албанаца са захтевима за ослобађање Рамаданија.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *