Српско национално веће Косова и Метохије, Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ као и Српски национални форум из Грачанице здушно, од срца честитају Новаку Ђоковићу освајање златне медаље на Олимпијским играма у Паризу.

Освајање златне медаље је круна невиђене спортске каријере Новака Ђоковића која га практично сврстава у ред најбољег тенисера света у историји белог спорта. Ове три српске организације желе Новаку Ђоковићу и даље успешну каријеру јер на прави начин репрезентује васколики српски народ. Ово нас посебно радује јер су и отац и деда Новака Ђоковића рођени у јужној српској покрајини док му се прадеда борио у Балканским ратовима за ослобађање Косова и Метохије.

Оно што је помало чудно и необично јесте да се председник Србије нуди да изгради музеј Новаку Ђоковићу у Београду. Апсолутно недостојно. Ово тим пре јер се ради о председнику Србије који је и у формалном и у неформалном смислу класичан издајник јер се потписујући Бриселски споразум, Вашингтонски споразум, прихватајући Француско-немачки план одрекао Косова и Метохије. У тачки два Француско-немачког плана он се слаже да „Косово“ има суверенитет, територијални интегритет и независност у форми посебне државе. У Охриду је прихватио да се Француско-немачки план имплеменитра што он управо и ради. Због кривичног дела националне велеиздаје надамо се брзих дана, нарочито када буде сишао са владарског трона, да ће да се процесуира и да ће да му се суди. Овако крупна национална издаја у историји српског народа се није десила.

Па и учешће самопроглашене републике Косово на Олимпијади у Паризу је плод трулог компромиса Александра Вучића и Владе Дивца који су омогућили да сепаратисичка власт у Приштини постане чланица свих спортских организација па и Олимпијског комитета. За своје време председник Србије све што је мирисало на државу Србију на Косову и Метохији је демонтирао. Оно што НАТО пакт својим бомбама није урадио Александар Вучић је у миру предао и препустио државне ингеренције нашим непријатељима.

Било би сутра помало неуобичајена ситуација да онај ко подиже музеј Новаку Ђоковићу за спортске резултате одговара за кривично дело националне велеиздаје и губитак територије управо простора са којег су потекли преци Новака Ђоковића. Нама је јасно да је председнику Србије стало да макар делић спортског тријумфа Новака Ђоковића пређе и на Александра Вучића тако што ће он да буде градитељ поменутог музеја.

Српско национално веће Косова и Метохије, Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ као и Српски национални форум из Грачанице овим путем само презентирају своје политичко становиште без намере да на било који начин утичу на одлуку Новака Ђоковића. Наш народ би казао ми рекосмо и спасисмо душу а шта ће се даље дешавати показаће време. У сваком случају, ми Срби са Косова и Метохије смо поносни што је овако један врхунски спортиста, по нама најбољи на свету, у сваком смислу наше горе лист. Ако ни због чега другога већ због тога имамо право да изнесемо своје политичко становиште.

Како радили тако нам Бог помогао.

Косовска Митровица
14.08.2024. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“,
Српског националног већа Косова и Метохије и
Српског националног форума


Косово и Меотхија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *