10. август 2024. године је прошао, шта је показао и шта даље? Сам увод у наведени 10. август је показао да су људи широм Србије забринути, бесни, спремни да се боре за своје право за слободну и здраву земљу. Та спремност се манифестовала и на демострацијама у Београду.

Воља, снага, бројност народа је био одраз спремности да се све разлике превазиђу због разумевања да је проблем националног опстанка и циља који треба да нас доведе у ситуацију да своју земљу изведемо из колонијалног статуса надгледане државности.

Међутим, не обазирући се на одржане говоре, ствар је укуса, предложени метод акције, шетња и блокада моста Газела и главне железничке станице на Прокопу, је евоцирало сећања на километарски корзо са блокадом која није донела резултат ни толико пута пре.

Прво, ваљда није идеја да се ствара сукоб са другим грађанима онемогућавањем слободног кретања, јер испада да блокирамо сами себе, а друго такав приступ иде на руку режиму и његовим медијским сатрапима да целу ствар представе као дело уперено против народа и државе.

Борба је вишеслојна, на очекивана подметања и лажи режима, одговор мораа бити смислен план. Поновљене шетње се могу приписати наивности, боље него намери,јер овакав приступ води ка разводњавању и одустајању народа.

У складу са тим Покрет Народна Држава подсећа да захтеви морају бити свеобухватни, позивањем за враћање земље у Уставно правне оквире, а то нам гарантује и борбу за Косово и Метохију, где је свеобухватна издаја наше земље од стране режима и почела.

Уз стално подсећање да се проблеми наше државе и друштва не могу решити парцијално, већ акционим планом који ће отворити пут ка процесу ослобађања Србије од неприхватљивог колонијалног статуса. Подсећамо да смо у неуставном стању, да избори у нашој земљи нису у складу са Уставом, јер нису одржани на целој територији Републике Србије, а Устав јасно налаже да је Србија једна изборна јединица. Дакле, ми као народ немамо посла са легално изабраним представницима, легалном влашћу, већ са узурпаторима наших институција, од скупштине, Владе до председника. Од узурпатора се не може очекивати испуњење тог наведеног захтева, као што смо имали прилике да видимо пре две године, када је од стране представника режима наведено да је са Рио Тинтом готово, а уосталом свима је промакло да и испуњење било ког захтева НЕ БИ ИМАЛО СНАГУ УТЕМЕЉЕНУ У УСТАВУ И ЗАКОНУ ,ЈЕР СВИ ПРЕДСТВАНИЦИ РЕЖИМА НИСУ ПРЕПОЗНАТИ ОД УСТАВА, А РЕЖИМ СВЕСТАН ТОГА УВЛАЧИ НАРОД У РАЗГОВОРЕ И ДОГОВОРЕ КОЈЕ НЕ МОРА ДА ПОШТУЈЕ.

Сваки евентуални будући договор режим неће схватити као Уставно и законски обавезујући, и биће јалов таман колико јаловина из рудника. У складу са тим, Покрет Народна Држава, позива организаторе и покретаче овог таласа народа на озбиљност, и договор,а уколико воља за договором изостане,обавештавамо јавност да ћемо своје активности у будућем периоду усмерити искључиво ка народу, и у народу ћемо тражити савезника у борби за слободну и здраву земљу, а то нам је свима дужност. Понављамо, није ово проблем једне групе људи, једног дела Србије, сви смо заједно становници колоније. Исти позив важи и за део интелектуалне елите српског становишта. Време је за буђење!

Покрет Народна Држава је увек спремна за разговоре, али бесциљне шетње, јалови захтеви који треба да доведу до нових избора, су неприхватљиви за нас и за народ. Тренутак је историјски, а одговорност велика. Следећу овакву прилику можда нећемо имати.

Заједно уз Покрет Народна Држава, овај народ разуме да живот има смисла само ако га живи слободан човек.

Акциони план Покрета Народна Држава:


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *