Масивни халкопирит из Strickland Metals-ове Зоне 3 бакар-злато-магнетит скарн, испитујући 11 процената бакра и 1,9 г/т злата.

Strickland је постигао спектакуларан српски златни погодак – А. Вучић продао наше злато и бакар који вреде стотине милијарди долара, за само 37 милиона долара – ОВА ПРОДАЈЕ СЕ МОРА ПОНИШТИТИ!

Strickland Metals је извукао невероватних 89,7 милиона са 4 грама по тони злата са 244 милиона на свом пројекту Рогозна у Србији у потпуном власништву.

Спектакуларно пресретање укључује 24 м у просеку импресивних 10,5 г/т злата са 296 м. Велико откриће долази из прве рупе компаније као нових власника пројекта, након што је завршила стратешку аквизицију почетком прошлог месеца за уредно 37 милиона долара.

Рогозна се налази у глобално значајном Тетијанском металогеном појасу и Strickland није губио време да се посвети бушењу од 60.000 метара на локацији како би откључао пуни потенцијал пројекта… и чини се да је то стратегија која исплаћује ране дивиденде.

Прва рупа у актуелној кампањи бушења била је усмерена на зону јаке минерализације злата и бакра на око 200 метара од јужног краја лежишта Шанац. Менаџмент каже да је рупа знатно побољшала његово разумевање локалних геолошких контрола и омогућила да се развије робуснији геолошки модел.

Три геолошки карактеристичне зоне злата и припадајуће минерализације базних метала наишле су на дужину бушотине, што је износило запањујућу укупну раскрсницу од 293,9 м са 1,8 г/т злата, 0,2 процента бакра, 0,4 процента олова, 0,2 процента цинка и 11 г/т сребра – што одговара 2,5 г/т златног еквивалента.

“Ови резултати из прве рупе коју је Strickland избушио у Шанцу ове године су феноменални!’ каже генерални директор Strickland Metalsa, Paul L’Herpiniere

Екстензивна минерализација скарн злата високог квалитета налази се у „централном домену“, који се налази са обе стране централног насипа и чини се да је примарни канал за минерализацију течности. Наоружан побољшаним геолошким разумевањем, Strickland каже да ће се његове текуће активности бушења сада фокусирати на перспективније делове централног домена, који – помало изненађујуће – остају у великој мери недовољно истражени.

Шанац је једно од четири кључна налазишта злата и базних метала у скарн-у на пројекту Рогозна, а квартет заокружују Бакарни кањон, Меденовац и Градина. Сам Шанац поседује постојећи ресурс у златном еквиваленту од 4,6 милиона унци који је усаглашен са ЈОРЦ-ом у оквиру заједничког ресурса еквивалентног злата од 5,44 милиона унци за пројекат.

Извршни директор Strickland Metalsa, Paul L’Herpiniere рекао је: „Ови резултати из прве рупе коју је Strickland избушио у Шанцу ове године су феноменални! Наша стратегија за Шанац је била да циљамо зоне вишег нивоа лежишта како бисмо надоградили 4,6 Moz Au Eq ресурса. Не само да смо открили највеће количине злата које смо икада наишли на пројекту Рогозна, већ смо наишли и на екстензивну минерализацију бакра и злата даље низ рупу, са ~109м дугачким интервалом који садржи 1,3 г/т злата са 0,4 процента бакра, укључујући вишеструке зоне масивног халкопирита, са тестовима до 11 посто бакра.”

Три бушотине напредују са екстензијским и испунским бушењем на главним налазиштима компаније Шанац и Меденовац у оквиру кампање од 35.000 метара која је осмишљена да прошири базу минералних ресурса и прецизира разграничење зона вишег нивоа.

Четврта платформа је недавно довезена у Copper Canyon South да би се тестирала плитка проширења дубоко усађене минерализације злата где је претходно бушење избацило импресиван пресек од 38 метара са 3,7 грама по тони злата са дубине од 760 метара.

Након тестирања Copper Canyon Southа, очекује се да ће платформа бити премештена на концептуалну мету под називом Велеики проспект, која показује снажне геофизичке и геохемијске маркере типичне за системе порфира бакра и злата. Све у свему, 25.000 м истраживачког бушења предвиђено је преко гомиле циљева високог приоритета.

Звезде су се заиста ускладиле за овог добро финансираног истраживача, издајући спектакуларан погодак злата док цена племенитог жутог метала наставља свој метеорски пораст – достижући рекорд од 3789 долара по унци прошлог петка – у истој недељи када је рударство у Аустралији елита је изашла на улице Калгурлија на годишњој конвенцији Диггерс & Деалерс. Чини се да ће Strickland имати о чему да пева.

Извор: The Sydney Morning Herald


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *