Такозвна “косовска полиција” привела је данас на Јариње Србина М. П. (70) из околине Лепосавића док је ишао да подигне пензију, сазнаје Косово онлајн. Он је одведен у такозвани суд у Косовској Митровици где је саслушан због пријаве старе више од деценију, након чега је пуштен на слободу.

Адвокат ухапшеног Милош Делевић изјавио је за Косово онлајн да правосудни органи не користе позив као средство обезбеђења присуства окривљеног.

“Изнова правосудни органи, тачније Основни суд у Митровици и Основно тужилаштво у Митровици, не користе позив као средство обезбеђења присуства окривљеног. Данас је по наредби за привођење доведен човек од 70 година са Јариња пред суд. Он се упутио по лекове у Рашку и притом га је полиција изложила непотребном стресу због предмета старог 12 година. Верујем да је и тужиоцу и судији било тешко видети уплаканог човека од 70 година. Он је малопре пуштен на слободу и упутио се ка свом селу у близини Лепосавића”, изјавио је Делевић.

Како сазнаје Косово онлајн, тзв. полиција је М. П. пре више од 10 година запленила стару ловачку пушку која му је после смрти деде остала у наследство.

Извор: Косово Онлајн


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *