Љубинка Милинчић и њена ћерка Јелена Милинчић (Извор: Гугл/ Стање Ствари)
Подсетимо се текста објављеног 5. фебруара 2024. на порталу Стање Ствари.

На „Данасу“ сам читао само афирмативне текстове о тандему госпођа Љубинка Милинчић (Спутњик) и њена ћерка Јелена Милинчић, која води РТ Балкан, рекао новинар Игор Дамјановић

Доносимо извод из разговора водитеља Дејана Петра Златановића и ратног извештача из Донбаса Игора Дамјановића на Јутјуб каналу Србин инфо.

Говори се о „руској мекој моћи“. Да ли она уопште постоји?

За то можда и нисам најбољи саговорник – ако постоји неки државни функционер или дипломата, могли бисте питати њега. Оно што ја видим је да се значајна средства улажу у ту „меку моћ“, а какви су њени резултати, ја можда нисам позван да о томе цијеним.

Рецимо, у Србији постоји, одавно већ, Спутњик Србија. Редакција је у 2021. запошљавала шездесет новинара – то је информација коју ми је саопштио њихов директор.  Отворена је Раша тудеј Балкан. Они су кренули доста помпезно, с јаком рекламном кампањом, са сигурно уложеним средствима. Крајем прошле године сам погледао аналитику о праћењу сајтова – Раша тудеј Балкан био је тек 389. сајт у Србији.

С једне стране имамо, ја примјећујем, доста чудне уређивачке политике  и поступке, посебно у Спутњику Србија. Кад су били протести у Бјелорусији, они су копирали вијести са Би-Би-Си-ја – афирмативно су писали о Светлани Тихановској, појављивали су се текстови „Посљедњи дан Лукашенка“, „Бјелорусија добија новог предсједника“, итд. На енглеском сајту Спутњика такве садржаје нисам нашао.

Почетком године, на сајту Раша тудеј Балкан, објављене су буквално са Ројтерса „копи-пејст“ информације, у којима је писац Борис Акуњин, који је у Русији добио статус иностраног агента. Кад прочитате тај копи-пејст текст са Ројтерса, у њему Акуњин испада херој, а Русија назадна држава.

Дакле, много ствари је тамо чудно. Мени је, рецимо, и чудно да Спутњик Србија потпуно блокира и игнорише рад Руског дома и бројне културне манифестације које се у  овој институцији дешавају. Тамо немате ни новинара Спутњика, нити на Спутњику имате информације о Руском дому, који је представништво Россотрудничества, органа Министарства иностраних послова Руске Федерације – дакле, то је дио дипломатског представништва Русије, заједно с амбасадом. (…)

С друге стране, на Данасу сам читао само афирмативне текстове о тандему госпођа Љубинка Милинчић и Јелена Милинчић, њена ћерка, која води РТ Балкан

На снимку од 26:58

Погледајте читав разговор:

Извор: Стање Ствари


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *