04. август 2024.

Др Душко Кузовић

Хвала што сте дошли. Роб док се не помери, и не осећа ланце којима је окован!

Хвала што сте превазишли поделе, страх и мржњу! Нису их сејали међу нама узалуд. Сејали су међу нама раздор и сумњу како би нас поделили, а затим лакше опљачкали, раселили и истребили. Почнимо данас да пружимо отпор окупатору. Отпор је наша уставна обавеза!

Пројекат Рио Тинто је војно-политички, а не само економски пројекат. Литијумске батерије су прошлост, цена литијума је у стрмоглавом паду, а руднике у свету редом затварају! Свако слово, свака реч у вези литијума говоре да нешто није у реду!

И није! Политички Београд је дао близу 6,5% државне територије странцима на истражно право! Томе додати Косово и Метохију, која је 13,5% државне територије и која је корак по корак препуштена странцима! Успављујући народ лажима, глумећи да су Срби, трујући наше душе мржњом и поделама, протерујући добро из човека и заједнице, затирући огњишта, квислинзи су мирно предали странцима петину наше државе! Оно шта непријатељ вековима није успевао топовима и крвљу сада је отео новцем!

Зашта је онда у Првом светском рату Србија жртвовала 28% становништва! Прецизније, 62% мушког радног становништва!? Додајмо том броју жртве из Другог светског рата; потом санкције, ратове и бомбардовање 90-тих!? У једном веку три геноцида над Србима да би смо остали свој на своме! То је истинска цена издаје сарадника окупатора, а не сребрњаци, дроње и ђинђуве!

Режимски добошари шире лажи да ће нас окупирати и отети поља и ливаде ако им не мирно не предамо наша огњишта. Наш одговор ништа није другачији него одговор наших дедова и прадедова пре стотину година: Ми наша имања никоме не дамо и бранићемо их по цену живота!

Други разлог за бес су подметања, које се неформално шире, да су Немци наредили Београду да пуца у грађане који се противе убијању Србије рударењем! Узалуд застрашујете народ, народ се неће повући а Полиција и војска неће подићи оружје на свој народ!

Литијум је постао развође између човека и нечовека, ко прихвата да носи жиг звери. Нема места поделама, не падајмо на подметања! Не дозволимо да провокацијама скрену пажњу са најважније теме. Не смемо дозволити ни да нас иселе из наших домова, ни да нас изазову да се међусобно истребљујемо због интереса странаца и ратних профитера!

Кажу запад хоће да уклони Оскара? Па запад га је довео, и он за њих чини и више него што се од њега тражи! Наши непријатељи неће наћи бољег војника од њега и његове организације! Позивамо све уцењене и уплашене да напусте СНС! Вратите се својим комшијама! Вратите се свом народу!

Сваки дан трчимо по нашој отаџбини и гасимо пожаре! Ко нема однос према животу није га брига за штету коју прави. Уместо да решавамо проблем као разумни домаћини, и похватамо оне који подмећу пожаре ми се исцпљујемо трчањем и гашењем. Време је да прекинемо да санирамо последице, време да решавамо узроке!

Запослени у државној администрацији, безбедносним агенцијама и полицији: Знате ли колико је милиона наших предака отишло у смрт да би смо имали државу!? Пробудите се и погледајте која је стварна цена вашег ћутања!? Пробудите се, вратите се свом народу и помозите му! Ви нисте дали заклетву само живим, већ милионима страдалих за ову државу!

Мала имања у Србији окупатору праве огроман проблем. Људе, који имају своју храну и воду, они не могу да уцењују! Стога су решили да нападну основ живота – воду! Решили су да почисте живот у Србији суманутим пројектом копања и прераде руда. Сваки дан у наредних 40 година стрепећемо од несреће која ће збрисати живот од Лознице, преко Семберије, Срема, и Београда! У таквом страху не желимо да живимо!

Поручујемо окупатору и политичком Београду: рударење није концепт развоја државе који народ хоће! Постоји још безброј делатности од којих можемо одлично да живимо! За такав избор будућности не морамо никоме да се правдамо! Ово је наша држава и наша одлука! Наш концепт развоја су здрави људи!

Животе су нам претворили у мржњу, беду и зло! Киселина шовинизма разједа душе наше, а лажи паралишу наше реакције! Данас прекидамо са таквим животом! Овај скуп данас је референдумса правим људима којима је стало до Србије, а не измишљеним који за „две чрвене“ продају животе својих комшија! Ми више не тражимо, данас шаљемо политичком Београду УЛТИМАТУМ:

1. Да у року од 72 сата Влада Србије заустави пројекат Рио Тинто и јавно раскине све уговоре са свим страним и домаћим рударским компанијама из било које области рударења!

2. Да Влада Србије попише штету начињену подземним водама и земљишту од истражних и експлоатационих радова и исту наплати од одговорних!

3. Да кривично одговарају или се протерају из Србије сва лица која су утицала на одлуке државе и вршила притисак у интересу рударских компанија!

4. Да одмах почне развој домаће пољопривреде, домаћег предузетништва, да се заштите домаћи произвођачи и пружи помоћ домаћој производњи.

Добар домаћин је најбоља одбрана домовине!

Ако наше захтеве председник и Влада Србије не реализују у датом року, сматраћемо да нису лојални народу, већ странцима. У том случају, већ сада позивамо полицију, службе и војску да изврше дужност коју су им поверили грађани Србије! Сада их позивамо да испуне заклетву коју су дали грађанима Србије! Нисте се заклели политичарима и колонијалној управи, већ грађанима Србије!

Ако полиција, службе и војска не нађу снаге да обаве своју дужност и врате Републику грађанима Србије, грађани су обавезни да одбране суверенитет Србије. „Сувереност потиче од грађана“, каже Устав Србије.

У том случају, драга браћо и сестре, морамо изаћи на улицу и не смемо се враћати кућама док се наши захтеви не испуне! Или окупатор, или Србија!

Не чекајте да вам неко други донесе слободу! Роб који чека да му неко други скине ланце никад неће дочекати слободу, већ новог господара!

Не дозволите да вас обесхрабре страхом и дефетизмом, то намерно раде како би вас држали у покорности! Ви сте достојни искушења! И ви сте у стању да стварате историју!

Браћо и сестре,

Оно шта непријатељ није успео топовима, бајонетима и крвљу, сада мирно преузима новцем и издајницима! Србија је окупирана!

Прекинимо са поделама, помиримо се, сложимо и ујединимо. Опростимо једни другима, све осим издаје и, као што су чинили наши преци, станимо један уз другог! Ко неће брата за брата, тај добије странца за господара!

Само заједно се можемо спасити! Сви ми имамо по неког, а Србија има само нас! Так было, так есть и так будет всегда!

СРБИЈА ЈЕ ЉУБАВ, А НЕ МРЖЊА!

Др Душко Кузовић,

Осечина, 04. август 2024.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *