Електрични аутомобил се запалио у гаражи: 23 људи завршило у болници, оштећено 140 возила

У јужнокорејском граду Инчону дошло је до огромног пожара који је, како се сумња, изазвала батерија електричног аутомобила.

До пожара је дошло у подземној гаражи. Уништено и оштећено је 140 аутомобила, док су 23 особе хоспитализоване због удисања дима.

Пожар је избио на аутомобилу Мерцедес-Бенз ЕQЕ у подземној гаражи стамбеног комплекса, а пожар су ватрогасци гасили чак осам сати. У комплексу је нестало и струје, па је више од 120 особа морало да се пресели у привремена склоништа.

Локалне власти објавиле су да аутомобил у тренутку избијања пожара није био спојен на пуњач. Надзорна камера снимила је тренутак избијања пожара. На снимку се види како из аутомобила излази густи бели дим.

Иако узрок пожара није званично потврђен, власти сумњају да су узроковале литијум-јонске батерије, за које је познато да су јако осетљиве на високе температуре и запаљиве.

Мерцедес-бенз Кореа рекао је да “дубоко жали” због пожара у гаражи, али су одбили да коментаришу о ком се тачно моделу ради и која је батерија уграђена у аутомобил.

За то време Влада Србије на челу са председником Вучићем, даје субвенције за куповину ових возила и хоће да уништи део Србије, због копања литијума.

Извор: 021


Рио Тинто, МАРШ из Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *