Отварање стадиона "Лагатор" у Лозници: Александар Вучић показује своје умеће са лоптом

Власт је донела одлуку да се ове године “Олуја” обележи у Лозници, баш у граду одакле креће сав бунт против рудника литијума. Истовремено, по старом, добром обичају стижу и поруке запосленима у јавним предузећима да се тог дана очекује њихов долазак. У удружењу “Не дамо Јадар” кажу да добијају на стотине порука људи који су присиљени да се овом позиву одазову.

„Сви из Поштанске штедионице у Шапцу морају да дођу на скуп, који ће сад бити у Лозници и који организује СНС. Морају да иду, добили су позив из Београда, како то већ иде“, пише између осталог у поруци коју је објавило удружење Не дамо Јадар.

„Ово је само једна од стотина порука које добијамо о притисцима који се врше на запослене у јавном сектору и државним компанијама ради одласка на скуп на ком ће се обележити годишња страдања и прогона Срба у злочиначкој акцији Олуја. Јадна је власт која претњама и уценама покушава да натера људе да дођу на овакав скуп, а који је у ствари покушај демонстрације силе и приказивања лажне слике да овај режим има неку подршку у народу. Поред тога, они су последњи на кугли земаљској који имају право да држе говоре на оваквим манифестацијама, јер су управо одговорни за страдање тих људи, пошто су их хушкали на рат, слали паравојне пљачкашке одреде и на крају се повукли и издали их, исто као и Косово“, кажу у удружењу.

Како даље наводе, и из Градске управе града Лознице стижу поруке.

Ако желиш да задржиш посао…

„И из Градске управе града Лознице се суптилно скреће пажња неким нашим младим снагама, запосленим у јавном сектору да их прате шта раде и да би требало да се примире ако желе да задрже посао. Упозоравамо их да се не играју са судбином грађана и њиховом егзистенцијом, јер ћемо стати у заштиту сваког ко буде мета прогона. Зато позивамо Лозничане да не долазе на овај скуп, да не дозволе да буду злоупотребљени за дневнополитичке потребе и да не дају легитимитет онима који већ уништавају наш град и који хоће да нас докрајче отварањем рудника у долини Јадра“, наводе у Не дамо Јадар.

На крају упозоравају да су ‘из кругова блиских власти добили информацију да је група криминалаца задужена да на скупу на стадиону у Лозници изазове инцидент’.

„И да за то оптужи нас из Удружења не дамо Јадар. Ми у суботу нећемо ометати скуп из поштовања према жртвама и прогнанима и нећемо режиму дати прилику да нас у јавности додатно приказује као непријатеље Србије. А они ће својим понашањем и говорима показати зашто су се окупили, да ли да заиста обележе страдање или да промовишу пројекат Јадар. Пратићемо и реаговати у складу са догађајима који следе“, закључују.

Овај вид притисака и уцена је већ добро опробан рецепт власти да обезбеди по њиховим мерилима задовољавајући број људи на митинзима.

Подсетимо да је ЦРТА прошле године известила да се чак и корисници социјалне помоћи присиљавају да гласају за СНС и долазе на митинге, иначе, ће остати без помоћи државе.

Извор: Нова


Рио Тинто, МАРШ из Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *