Професор Др Душко Кузовић, у другом делу, наставља да објашњава о проблемима и парадоксу у СНС катастру са којима се свако од нас може да сусретне:

“Питам министара грађевине, зашто су дозволили да се између грађана и државног шалтера, успостави кордон који не дозвољава никакву комуникацију? С друге стране, зашто бисте ви за неки допис које је, ко што је ургенција, јер имате ево 500.000 предмата, ви треба да пошаљете ургенцију, ви ту ургенцију не можете да пошаљете уколико не користите услуге неког од адвоката који имају могућност приступа том Е-шалтеру. Са друге стране тај адвокат је сасвим природно, неће да ради бесплатно. С треће стране поставља се питање чему толико високе цене и зашто се измишља посао?

Суштина је значи, да ви некада, ако имате неку потребу за катастром, да узмете неки документ, или да предате неки документ, ви сте могли да се појавите на шалтеру катастра без заказивања, ако је гужва, да сачекате свој ред. Јел тако? И, да након тога узмете документ или предате неки документ и да од тога добијете неки доказ. Сада то више не можете тако. Сада морате да се обратите неком адвокату, нотару или извршитељу који имају пиступ том Е-шалтеру, да им платите њихову услугу и да предате тај исти документ који сте могли да предате лично. С тим што тај адвокат, нотар или извршитељ ће тај документ да пошаље на онај шалтер на који сте ви могли ви сами да одете, али вам неко није дао.

Према томе, то треба поменути да је удружење Ефектива урадила једну добру ствар и поднела иницијативу за оцену уставности тог закона и због тога погледајте којих разлога, који су, мислим, због дискриминације грађана, права на једнаку правну заштиту, права на имовину и права на правну помоћ.

Пре свега, шта да ради она жена која има пензију 27.000, а мора да да 24.000 адвокату за услугу предавања документа?

Пазите, ја имам предмета у којима сам имао увида где су поднели три, четири, пет ургенција, да им се то реши. Три, четири, пет ургенција по 200 евра, па ви видите које је то лова.”

На крају Др Кузовић закључује:

“Зашто? Због чега? Значи, једноставно, испоставило се да су радници у Скупштини Републике Србије, мислим оне, такозвани посланици. Али то су уствари радници владајуће странке. Да су они уствари направили, усвојили такав закон који сада набацује посао некој интересној групи.”

Повезан чланак:


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *