Фото: 021.рсФото: 021.рс

08.07.2024.

Министарство информисања “без одлагања” ће покренути процедуру за утврђивање одговорности главног и одговорног уредника КТВ и других због емитовања изјаве о Данилу Вучићу.

Министарство “без одлагања” покреће процедуру утврђивања одговорности због изјаве о Данилу

То је најавио министар информисања и телекомуникација Дејан Ристић, који је рекао да “најоштрије осуђује застрашујуће и морбидне ставове” новинара Срђана Шкора, који је у емисији емитованој у програму зрењанинске телевизије КТВ “позвао на јавни линч” сина председника Србије Александра Вучића, Данила.

“С тим у вези, Министарство поздравља благовремену реакцију Вишег јавног тужилаштва у Београду у вези са овим забрињавајућим случајем, а само ће без одлагања покренути процедуру за утврђивање могућег постојања одговорности главног и одговорног уредника КТВ и других лица због емитовања медијског садржаја у коме су јавно саопштене вишеструке монструозне претње по безбедност детета председника Републике, односно због ширења говора мржње и нарушавања достојанства личности”, саопштено је из Министарства.

Шкоро је рекао да би Данило Вучић, како би дао допринос Србији, требало о свом трошку и без обезбеђања да оде у Мајданпек и на Косово и Метохију, али и у рудник литијума да би показао да тај метал није штетан.

У саопштењу се наводи и да је “емитовањем апсолутно непримерених и неприхватљивих ставова Срђана Шкора у програму КТВ грубо нарушен јавни интерес у области јавног информисања утврђен Законом о јавном информисању и медијима”, а посебно чланови којима се забрањује говор мржње и који штите достојанство личности.

“Министарство информисања и телекомуникација очекује да се сва средства јавног информисања придржавају одредаба релевантног закона, као и елементарних професионалних и етичких норми које не допуштају говор мржње, а посебно онај уперен противу деце“, наводи се у саопштењу.

“Евентуални наставак таквих недозвољених активности биће без одлагања санкционисан на прописима предвиђен начин”, истиче се у саопштењу.

Министарство је најавило да ће “свако будуће кршење наведеног закона бити разлог за још одлучније деловање и покретање одговарајућих законских, односно судских поступака, и позвало сва средства јавног информисања “да у потпуности поштују одредбе релевантног закона, као и да се суздрже од употребе говора мржње, нарушавања достојанства личности и дискриминације”.

Извор: 021.рс


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *