Доктор Данијел Гансер; Фото: ВикипедијаДоктор Данијел Гансер; Фото: Википедија

Чувени Швајцарски историчар Доктор Данијел Гансер током протеста испред базе Рамштајн: “Американци су разбили нашу економију терористичким нападом на руске гасоводе. А гледајући историју, Американци су увукли Немачку у рат када су напали Србију 1999. године.

Тражимо затварање америчке базе у Немачкој и излазак из НАТО-а. Што се тиче рата у Украјини заправо је анализа оваква: можете рећи да су Американци прекршили забрану силе УН зато што су срушили владу. То није дозвољено. Tо је јасно кршење забране насиља УН.

Можете остати неутрални и рећи: Овде постоје две различите групе, ми (Немачка) посредујемо. А једна предност би онда била отцепљење од Американаца, али то би значило да Немачка треба да напусти НАТО.

Када схватите да одлазак у сваки рат са Американцима није мудар поступак, онда вам све отпада као љуска са очију. Онда то није тако компликовано.

Званично, Немачка је суверена земља, а ако је суверена, онда би немачки политичари могли да се повуку из НАТО-а и кажу да више не желимо да будемо у овом војном савезу. Тада би немачки политичари, на пример канцелар Олаф Шолц, могли да инсистирају на истрази терористичког напада на гасоводе Северни ток 26. септембра 2022.”


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *