5. јул 2024. од Beta

Председник Србије Александар Вучић негирао је наводе Нове да је у лошим односима са Русијом. Вучић негирао да је у лошим односима са Русијом: Надам се бар једном малом извињењу

Он је негирао наводе из текста листа “Нова” за петак, 5. јул, под насловом: заменик министра спољних послова Русије Александар “Грушко брзо напустио Србију, (председник Русије Владимир) Путин није хтео да се јави Вучићу”.

“Све што је написано представља ординарну лаж”, написао је Вучић на друштвеним мрежама и додао да “Србија има веома коректне односе с Русијом”, те да приликом посете Грушка није покушао да разговара с руским председником Владимиром Путином.

Он је објавио и насловну страну листа “Нова” где се, како пише на сајту Нова.рс, може прочитати о посети Грушка у понедељак и уторак, 1. и 2,. јула, “који је напустио Србију убрзо након сусрета са Вучићем незадовољан епилогом састанка на Андрићевом венцу”.

По тексту који је објављен на порталу Нова.рс, “извор из врха власти” је рекао да је гост из Москве отказао раније договорене обавезе у Београду, а повод за такву одлуку је био Вучићев одговор на питање како оружје из Србије завршава на украјинском фронту.

По речима неименованог извора “Нове” из “врха власти”, гост из Русије није прихватио аргументацију да Србија нема утицај на то где ће њено оружје да заврши након што га прода.

“Вучић је три пута звао Путина, али он није хтео да му се јави. То је једна врста поруке и сви је врло добро разумеју”, навео је саговорник “Нове”.

Вучић је на Фесјбуку и Инстраграму написао да “жели да обавести грађане да Србија има веома коректне односе с Руском федерацијом”, да није покушао, ниједном, да разговара с Путином, али да му је интересантно како “они који се заклињу у тобожње западне вредности, али кад је у питању напад на власт у Србији, за мање од 24 сата постају највећи русофили. Толико о принципима”.

У објави је питао ауторе текста “Нове” када је и преко кога он изразио жељу да разговара с руским председником, те додао да очекује одговор.

“А пошто знам да се то није догодило, надам се једном малом извињењу. Не мени, већ грађанима које су обманули”, навео је председник Србије.

Напоменуо је: “Кад год је председник Путин изразио жељу да разговарамо и да се видимо, мој одговор је био позитиван, кад год сам ја изразио жељу да разговарам са председником Путином, његов одговор је био позитиван”.

Иначе руске медије пишу о Вучићу у веома негативном контексту.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *