Вучић позвао лидере покрете „Не дамо Јадар“ на полиграф „да се види ко је плаћен“: „Нећу пустити неке службе да дају шустер-мат други пут питању ископавања литијума у Србији“

3. јул 2024. од Бета

Александар Вучић изјавио је данас да неће пустити „неким службама“ да други пут дају „шустер – мат“ по питању ископавања литијума у Србији, као што су, како је рекао, то урадили прошли пут, и позвао је лидере протеста „Не дамо Јадар“ да иду заједно на полиграф, да се види ко је „плаћен“.

„Они нека изаберу место за полиграф, па да видимо да ли су примили паре. Је ли тај (Небојша) Петковић и његова породица примила паре, ти говорници, је ли тај Благојевић примио 700.000 евра или није, или сам ја примио нешто. Они данас против, а ја без динара за, знате зашто, јер је мени Србија важна“, рекао је Вучић новинарима после седнице проширеног колегијума начелника Генералштаба ВС у Београду.

Он је рекао да постоје људи који се боре за нешто, имају идеале, и да њега нико не може да га утиша и спречи да говори о том пројекту, јер, како је рекао, зна да је то пут у огроман напредак Лознице, Рађевине и Подриња, као и Србије.

Додао је да неће дозволити извоз литијума из Србије, ако то буде могуће, већ извоз литијумских батерија, како би економски напредак у земљи био обезбеђен.


Рио Тинто МАРШ из Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *