pecat.co.rspecat.co.rs

Текст Миодрага Зарковића:

“Водитељка пита Вучића јутрос на Првој: ”Сећате ли се када је Конузин рекао ’Има ли овде Срба?’”

Вучић, љутито: ”Сећам се. Имао бих ја шта Конузина да питам! Сви после њега су били бољи амбасадори.”

Ето, нека уђе у записник да је Конузин, са својим чувенинм питањем, жуљао и ”жуте” и напредњаке – што је још један од отприлике милион доказа да СНС спроводи исту политику као и претходни издајници.

Нека такође уђе у записник да Вучић никада лошу реч није изговорио ни о једном западном амбасадору – било да је реч о онима с којима је био у личном сукобу (Девенпорт), било да је реч о онима којима не излази из задњице (за то увек доступни Хил). Од свих, дакле, страних амбасадора који су протутњали Србијом, саветовали нас да се одрекнемо КиМ, шетали на противзаконитој геј паради, налагали кога морамо да ухапсимо и испоручимо… Вучићу смета само Конузин, који ништа од набројаног није радио.

И за крај, погледајмо записник из 2011. године, где пише да је управо Конузин, противно дипломатским обичајима, био почасни гост па и говорник на нишком рођенданском скупу СНС. Када се на Конузина била обрушила целокупна режимска машинерија тада владајућих демократа, бранио га је – нико други до Вучић. Тада је о руском амбасадору сипао саме хвалоспеве.

Кад је то Вучић стигао да се предомисли о Конузину, који је, иначе, напустио Београд свега десетак месеци касније?!

Можда ће пре бити да се није променио Вучићев став о Конузину као таквом, већ о начелима која је Конузин заступао јасније и гласније него ико после њега, а то су одбрана КиМ и јачање руско-српских односа!

Биће да Вучићева недипломатска нервоза према бившем руском амбасадору није одраз његовог односа према Конузину, него према држави којој је Конузин служио, а чију војску, уз Вучићево одобрење, по рововима на украјинском ратишту убија и српско наоружање.”


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *