„Да нас протерају са КиМ, и да нам униште све манастире, остаће кости мученичке, остаће завет Лазарев, остаће Видовдан, остаће земља крвљу натопљена, остаће реч Милошева, остаће Крст часни за који војеваше, који ће сведочити да је Космет земља Србинова.”

– Патријарх Павле Лазаре бесмртни савести свом роду, сад си Цар на Небу некад Кнез народу. Ти си савест српска што на небу блиста, што никад за земљу не издаде Христа.

Блистај Царе Лазо у Царству Небесном, светли своме роду на путу му тесном. Буди наук роду кад га сумња тлачи, од два духа увек Христов дух је јачи. Од два Царства увек Христово је боље, то нас учи Лазар и Косово Поље. Светог Саву славимо, Кнезу Лазару тежимо, Милошем живимо у Принцип(а) верујемо и Карађорђа чекамо.

Такозвана полиција на српском Косову и Метохији контролише Србе родољубе који се окупљају на Газиместану, скидају “провокативне” мајице и српске заставе!

Видовдан је верски и државни празник који има вишевековни значај за српски народ. На данашњи дан славимо успомену на Косовски бој (1389. године). Обичај је да се за Видовдан у црквама обављају помени за све страдале у ратовима.

Овај датум за српски народ има велику симболику јер су се, осим Косовског боја, одиграли и други значајни догађаји, због чега се Видовдан сматра симболом опстанка нашег народа на Балкану.

Према обичајима, данас не треба да се игра и пева, а сви велики послови се заустављају.  Верује се да све што видимо на данашњи дан важно и да ћемо у стварима које нам упадну у очи имати успеха.

УЖИВО | БЕЗ СТРАХА – ВИДОВДАН НА ГАЗИМЕСТАНУ


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *