27. јун 2024. од BIRN

Члан СНС-а Владимир Ђукановић који као адвокат заступа, између осталих, Предрага Колувију и Дијану Хркаловић, постао је власник три луксузна стана на Вождовцу, као и два апартмана на Златибору.

Агенција за спречавање корупције је ове станове објавила на сајту тек после упита БИРН-а, пошто скоро две године није ажурирала податке о његовој имовини.

Како открива БИРН, Ђукановић је купио три пентхауса у луксузном вождовачком насељу Парк Вилла Ресиденце, заједно са три гаражна места, као и два апартмана који се налазе, како је Ђукановић рекао за БИРН, на Златибору.

Према подацима из катастра, а и са сајта Парк Вилла Ресиденце, станови Владимира Ђукановића налазе се у истој згради, на истом повученом спрату, један до другог, а површине су 101, 90 и 86 квадратних метара, док је свако гаражно место површине по 13 квадрата.

Владимир Ђукановић каже за БИРН да је склопио уговор за куповину тих станова још 2020. године, кад још “није ни ашов био забоден”.

“Ја сам то тада пред корону, буквално сам ухватио онај последњи талас. Моја адвокатска канцеларија је то купила и све је ишло преко канцеларијског рачуна, све је тако исплаћено”, каже Ђукановић за БИРН.

На питање БИРН-а колика је цена квадрата била тада, Ђукановић каже да је износила 2.050 евра за квадратни метар.

“Око 620 и нешто хиљада евра је коштало”, каже Ђукановић и додаје да је његова канцеларија плаћала на рате и све исплатила крајем прошле године.

“Плаћам са рачуна канцеларије и струју и воду и одржавање зграде и све што буде било искључиво са рачуна канцеларије. Ту ће ми бити канцеларија, а делом ћу мало и да се преселим”, додаје он.

БИРН је контактирао Парк Вилла Ресиденце и сазнао да су сви станови распродати “пре годину-две”, као и да је цена пентхауса тада била 3.300 евра по квадратном метру, плус порез на додату вредност (ПДВ), којег плаћа купац.

У извештају о приходима и имовини, Ђукановић у фебруару 2020. пријављује да има уштеђевину и стан од 35 квадрата. Три године касније, у мају 2023. Ђукановић има чак девет некретнина, уштеђевина је и даље ту. У извештају за 2024. годину наводи се да он више нема никакву уштеђевину.

Према јавно доступним подацима, Ђукановић је као адвокат у периоду 2020-2023. имао нето добит од око пола милиона евра (59,24 милиона динара). 

Уједно, исти извештаји показују да је Ђукановићева адвокатска канцеларија увећала вредност некретнина у свом поседу за око 350.000 евра. Цена преостала два једнособна апартмана остала је непозната.

Подсетимо се!

Актуелни посланик Владимир Ђукановић је још 2013. године, позивајући се на своју моћ председника Скупштине Лутрије, после поноћи са својом сумњивом екипом упао у зграду Лутрије и задржао се са људима и опремом више од два сата.

Државна лутрија Србије потврдила је у допису покрету “Доста је било” да не поседује документацију којом би се доказале тврдње народног посланика Владимира Ђукановића да је 2013. године “Лутрија” организовала поноћно кречење зграде.

Подсетимо се, Телепромптер.рс је раније објавио снимак сигурносних камера на којем се види Владимир Ђукановића како са неколико сумњивих момака после поноћи улази у зграду Државне лутрије са црним коферима.

Ђукановић је тада изјавио да је “кречио” зграду.

Спекулише се да је Ђукановић 2013. године, док је био председник Скупштине “Лутрије”, противно закону уграђивао уређаје за прислушкивање. Тадашњи директор “Лутрије” поднео је кривичну пријаву против Ђуке, али се чини да она купи прашину у нечијој фиоци.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *