Александра Ристић из Обилића изабрана је за најлепшу Косовку девојку на Видовданским свечаностима које 32. годину заредом организује Дом културе „Грачаница“.

Манифестација, уочи Видовдана, одржана је синоћ у Дому културе у Грачаници, уз богат културно-уметнички програм, са извођачима и из Црне Горе и Северне Македоније, поред музичара из већински српских средина са Косова.

Прва пратиља је Елена Милентијевић из Лепосавића, друга је Анђела Госпић из Пљевља. По први пут је било такмичарки из Црне Горе, односно Северне Македоније, поред самих девојака са Косова.

Од 12 девојака, три су дошле из Северне Македоније и Црне Горе. Штавише, сама је Грачаница, у сусрет Видовдану, посебно живнула са већ бројним гостима из централне Србије, поред Црне Горе и Северне Македоније.

Организатор 32. избора Косовке девојке је Дом културе „Грачаница“, а покровитељ Канцеларија за Косово и Метохију. Манифестацију су помогли Скупштина града Приштина, Општина Грачаница, Синдикат и ЈП Површински копови и Синдикат и ЈП Термоелектране Косово – Обилић.

Видовданске свечаности у овој општини се настављају, међу којима на сам Видовдан, поред литургије и сечења Видовданског колача, те одласка на Газиместан, у порти манастира Грачаница пре подне доделиће се медаља „Мајка девет Југовића“, а у раним вечерњим часовима и одржати представа за децу „Црвенкапа“, те концерт Балетске школе у Дому културе.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *