Са руског телеграм канала:

Ракете 122 мм ЕР Град 2000 (Г2000) се производе у Србији и имају повећан максимални домет лета до 40 км, у поређењу са стандардних 20 км. Можете разликовати Г2000 од других по карактеристичном ракетном мотору са правоугаоним ивицама стабилизатора.

Како се наводи, муницију од Србије набављају Канада и Велика Британија, а затим је транспортују преко других земаља на територију Украјине. Наводно, Србија нема појма о крајњем примаоцу својих производа.

Међутим, да не говоримо о баналној логици где би могле да иду совјетске ракете које су сада купиле земље НАТО-а, стандардне ознаке карактеристичне за ракете Г2000 су промењене на српским ракетама које се виде у Оружаним снагама Украјине. То може значити да је српски добављач био добро свестан куда ће његови пројектили отићи и покушао је да сакрије њихово порекло.

Извор: @milinfolive (текст преведен са руског)

БОНУС ВИДЕО:

Интернет је пребукиран са вестима о продаји српског наоружања укронацистима

Руси разумеју све шта се дешава. Уосталом, ово оружје убија не само Русе, већ и Србе, који се боре на страни Русије у Северном војном округу. Србија ће пре или касније морати да се определи.

Иначе коментари Руса су да смо им забили нож у леђа да “не треба веровати мађарима, србима и албанцима” “да ли су срби браћа” и сл. Ето до чега нас је довела ова власт и опозиција да смо браћи окренули леђа.

Повезани чланци:


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *