Упркос чишћењу архива и скривању материјалних доказа током више од 70 година, малобројне слике – докази партизанских састанака и сарадње с нацистичким окупатором и његовим слугама, попут усташа, су се сачувале.

Доносимо ову мини галерију, од 16 фотографија, на којима се, између осталих, види и партизански „херој“ Иво Лола Рибар. Он и његов брат Јурица, нису оклевали да се састају и договарају са Немцима и усташким кољачима.

Може се видети и фотографија из Загреба за време мартовских преговора 1943 на којој се виде Коча Поповић, Владимир Велебит и Милован Ђилас, има и фотографија на којој се види комунистички херој Едвард Кардељ заједно са Немцима.

Комунисти ће за ову галерију фотографија рећи да се ради о размени заробљеника.

80. 000 усташа прешло у партизане

По завршетку Другог светског рата, око 80.000 усташа прешло је у партизане. Многи од њих су тако наставили геноцид над Србима са ове стране Дрине, све под откриљем Тита и “српских” изрода, комуниста.

Познато је да су чисте (усташке) партизанске јединине послате да “ослобађају” градове по Шумадији као што су Чачак, Горњи Милановац итд.

С друге стране, сви припадници регуларне Војске Југославије (четници) били су бацани у јаме и стрељани заједно са својим ближњима по кратком поступку. Познат је догађај код Фоче, где су око 20-30.000 четника и њихове породице убијени и бацани у јаме, а све то су учинили усташе који су кратко пре тога прешли у партизане.

Србија је била готово цела за Дражу и краља, партизана у Србији готово да није било до краја 1944. године када почињу да прелазе преко Дрине. Прилог у томе да је било јако мало партизана у Србији током рата говори и то да су четници нпр, ослободили више од 40 градова и места од Немаца, а партизани нити један (Ужице је предато без борбе од стране Пећанчевих четника).

Комунисти су након рата упорно говорили, и данас говоре, како су усташе и четници једно те исто, што је можда најгнуснија лаж и пропаганда која је икада пласирана против српског народа.

Упоредити регуларну војску краљевине Југославије са можда највећим злочинцима који је овај свет видео, након што су те злочинце примили у своје редове, је благо речено толико гнусно и одвратно да нормалан човек не зна шта да каже.

Али ако све ово знамо, што је речено, не треба да нас чуди ништа од стране комуниста и њихових данашњих следбеника који и даље раде против српског народа и српског имена, како би прекрили да су и они раме уз раме са усташком браћом с ким су склопили споразум још 1935. године, о заједничким циљем да униште Православље и српство, бацали Србе у јаме и чинили геноцид.

Извор: Српски Гласник


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *