Отац убијеног у пећком кафићу „Панда” Светислава Ристића Љубомир Ристић рекао је да ни 20 дана од последњег захтева за пријем код председника Србије Александра Вучића нико из кабинета председника није контактирао породице убијени дечаци.

Родитељи шесторице младића који су 1998. године убијени у кафићу „Панда” већ шест година узалуд траже пријем од председника Србије Александра Вучића, који је 2013. објавио да масакр у „Панди” нису починили Албанци. Шта би могли бити разлози Вучићевог одбијања да се састане са породицама дечака убијених у Пећи 1998. године, питали смо директорку Центра за геостратешке студије Драгану Трифковић.

Драгану Трифковић:

“Мислим да он не би имао шта да им каже и чиме да их утеши, јер у великој мери ово што се данас дешава Србима на Косову и Метохији је последица политике наше власти, или политике из Београда.

Ми знамо да су раније постојале структуре цивилне безбедности, да смо имали барем какву такву заштиту, односно наши Срби на Косову и Метохији. Међутим од потписивања Бриселског споразума, затим интегрисања безбедносног система у систем “независног Косова” такозвани, ми више немамо више ничим чиме би могли да заштитимо Србе на Косову и Метохији.

Због тога мислим да се председник Александар Вучић није састао са родитељима убијене деце. Нажалост не би имао ни чиме да орпавда политику Београда, односно своју политику, нити чиме да их утеши.”

Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *