О катастрофалној ситуацији на Косову и Меотхији која сваким даном постаје све тежа и катастрофалном односу режима из Београда према Србима са Косова и Метохије говоре Горан Миленковић и проф. др Душко Кузовић.

Резиме и главне тачке разговора:

  • Партијска помоћ, а не помоћ Србима на Косову и Метохији, практично Србија помаже само својим људима, оним људима који су наклоњени режиму, а не свим Србима на Косову и Метохији.
  • Нема конроле хране и артикала у продавницама. Срби могу једноставно бити изложени било каквом помору, а да за то нико не одговара и не зна се ко је крив. Ризици по здравље се повећавају, поврх свега, поврх бомбардовања, поврх проблема са здрављем, зрачењем, уранијумом и свега осталог, имамо сада и додатни проблем који се сада јавља због неконтролисане хране.
  • Партијско запошљавање додатно растерује људе са Косова и Метохије. Посла за ванпартиске људе нема, осим за чланове партије који се запошљавају на буџетским институцијама. Нема привреде и људи су принуђени практично да се обраћају партији која контролише радна места на буџету а режимска партија их са друге стране, злоупотребљавају, пацивизирају и и принудно их искључују из живота Срба.
  • Привреда не постоји осим пар субјеката, али и тих пар субјеката немају помоћ да би опстали. Кад би ми имали више радних места ван државних органа, ванбуџетских институција и Срби би имали више слободе и могли би да дају већи глас отпора и већи захтев за слободом. Међутим, очиледно је да је намерно привреда угашена, како би се људи оријентисали, гурнули ка буџетским институцијама, а тамо их чека неко ко их дави, дави и дави и уцењује како би могли да преживе.
  • Посебан проблем представља Трепча, где многи рудари одлазе у пензију са 15 – 16 000 динара и они осим плате које примају у еврима немају никаква друга социјална давања. Нити имају здравствену заштиту, нити имају адекватну пензиону заштиту. А, држава Србија се на то ништа не осврће, иако су то њени држављани. Уствари држава Србија и режим у Београду се јавља само кад треба да се гласа за СНС или када треба да се поступа по налозима СНС-а и никада више.
  • Не постоји социјални живот. Људи међусобно не комуницирају а усамљености и подељености убија људе исто и као непријатељ.
  • Политика из централне Србије је много учинила да се народ на Косову и Метохији разбије и подели. Можда је чак и главни аутор партикуларизације Срба на Косову и Метохији и главни извођач радова, Српска листа и СНС заједно из Београда.
  • Сви Срби који су укључени у неке облике националног отпора или националног организовања, као што је Српско Национално Веће, су под ударом. Нажалост, најпре под ударом власти у Београду, па тек онда под ударом сепаратистичких власти на Косову и Метохији.
  • Динар је укинут, па они који примају плате из централне Србије, не могу нигде да подигну своје плате, већ морају да иду у Рашку, а они који су на посебним списковима морају по два сата да чекају у једном правцу, два сата у другом правцу. На тај начин се већ стимулишу да прекину са било каквом сарадњом са централном Србијом.
  • Највећи проблем је зло које се убацило међу Србе из централне Србије и Срба са Косова и Метохије. Тако да кад Срби дођу са ножа са Косова и Метохије, уместо да дођу на склониште код својих сународника, они дођу на каму. Срби са Косова и Метохије живе са ножа на каму. Кад Срби дођу у Рашку, Срби из Рашке их прозивају да су издали, продали Косово и Метохију. Питају их шта ту траже, жале се да су им све покупили, подигли цене, уместо да добију братску руку и руку помоћи.

Погледајте целу емисију на Јутјуб каналу ТВ СВЕТЛО:


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *