“У овом случају треба раздвојити политички и безбедносни аспект. Питање је шта је у политичком смислу најбоље урадити, а да се не нанесе штета држави. Зато треба осигурати безбедност учесника тог догађаја. Ако се фестивал и одржи, ми смо спремни да осигурамо јавни ред и мир”, рекао је Дачић гостујући на ТВ Прва.

Он је истакао да је овај фестивал пројекат који се ради годинама уназад, додајући да је ствар у томе што је такве догађаје могуће организовати у Београду, али да није сигуран да би то било изводљиво у Приштини.

Организацијом оваквих догађаја у Београду показује се и демократски капацитет Србије, додао је министар.

Дачић је нагласио да се тај скуп не одржава на отвореном и да по Закону о јавном окупљању организатори нису у обавези да га пријаве, али да су га они ипак пријавили и рекли да се очекује између 50 и 70 учесника.

Он је објаснио и да Министарство унутрашњих послова никада не даје дозволе, већ само доноси одлуке ако се нешто одбија.

“Нама је задатак и циљ да штитимо наше државне и националне интересе на најбољи могући начин. Тако да видећемо како ће се даље одвијати”, рекао је Дачић.

Фестивал “Мирдита, добар дан”, планиран је да буде одржан у Београду од 27. до 29. јуна, а одржава се од 2014. године. Између осталог биће одржан и 28. јуна на Видовдан.

Извор: Косово Онлајн

Иначе, Ивица Дачић, познат по надимку “коферче”, је јавно претио грађанима Србије.

Погледајте снимке:

Није ни чудо што прети Србима, активно ради већ деценију за интересе сепаратиста на Косову и Метохији, потписао је и Бриселски споразум.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *