У центру Чаглавице на делу је невиђена узурпација општинске имовине од стране новопридошлог Албанца. А на све то градоначелница Шубарић и њени органи ћуте. Као што већ месецима ћуте док други новопридошли Албанац на пољопривредном земљишту, без дозволе, исто у Чаглавици, завршава градњу троспратне куће, и ако су “хиљаду” пута позвани да интервенишу. Ћуте и не говоре ко је издао дозволе за градњу албанског насеља од 30-так кућа у српској Чаглавици!? И све то у српској општини Грачаница чији је задатак да спречава албанизацију своје територије како сутра не би и она постала албанска.

Међутим, нарав власти у Грачаници је да симулира интервенцију на терену, уз миг узурпаторима да наставе градњу. То најбоље показује дивља градња куће у Чаглавици. И ако су грађани од маја ове године до данас неколико пута захтевали да се дивља градња заустави, инспекција је неколико пута излазила и “намигнула” да се градња настави. Резултат интервенције органа: кућа је већ озидана и прозори и врата постављена. А градоначелница и њени органи ћуте.

На снимку ограђена узурпирана сеоска утрина (5 ари) у центру Чаглавице, Грачаница, 25. 10. 2023

Исто је и са узурпатором општинског земљишта у центру Чаглавице. Грађани пријављују, а инспекција изађе, “намигне” и оде. Од пријаве копања темеља ограде, инспекција је неколико пута излазила (као и у случају куће), узурпатор је јуче ишаловао и бетонирао ограду, инспекција је поново изашла и опет ћути?!

Ћути и градоначелница и њени органи ћуте!? Зашто ћуте? Зашто су “немоћни”? Ко им је одузео моћ? Какве су то силе и које су завезале језик и “уштројиле” власт Српске напредне странке у Грачаници и натерале је да учествује албанизацију своје територије?! Кад власт ћути онда чаршија преузим реч.

На велико се прича да се не ради ни о каквој “сили са стране”. Шушка се да су неки “важни” у, назови српској општини, где власт има тзв. Српска листа, узели стотине хиљада евра. Слично ономе на Брезовице, када је ухапшено највише руководство општине Штрпце. Већ увелико круже “аброви” да је полиција на трагу српским “патриотама” који су узимали мито и да ће ускоро све бити откривено?!

Чаршија шапуће: Дај Боже!

Извор: Информативна служба Српског националног форума

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *