У емисији Без пародина на Јутјуб каналу Без цензуре говорио је Немања Шаровић и између осталог поменуо Српску Православну Цркву и владике које су ћутале када су предате српске светиње на терорији Северне Македоније.

Владике морају да проговоре. Мени је несхватљиво да се владике Српске Православне Цркве оглашавају о дневно политичким питањима, а да се не огласи нико од њих и не дигне нико од њих глас када су предате српске светиње на територији Северне Македоније“, наглашава Шаровић.

Шаровић поставља питање: “У чему је разлика између светиње које је подигао цар Душан или свети краљ Милутин у Македонији данашњој и на Косову и Метохији. Ако је у то време била српска држава и то су неспорно српске светиње.”

“Ја би волео да ми објасни неко који је то принцип помоћу кога црква каже “можемо да се одрекнемо” средњовековних манастира у Македонији а не можемо на Косову и Метохији. Ко се одрекао манастира у Македонији тај ће се одрећи манастира и на Косову и Метохији и по Војводини и где год буде требало,” наглашава Шаровић.

Снимак са Јутјуб канала Без цензуре


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *