Mи то гледамо ако не сваке, онда сваке друге године обавезно. Злочин је са тим сазнањем планирати овде било шта.

2. јул, 2024, из Лозничких новости:

ХИДРОЛОШКО УПОЗОРЕЊЕ – Могућа изливања на бујичним водотоцима

Републички хидрометеоролошки завод издао је хидролошко упозорење за сливове више река у Србији међу којима је и Јадар. Како се наводи, данас и сутра водостаји ће на овим рекама бити у умереном и већем порасту са могућношћу достизања упозоравајућих нивоа. На бујичним водотоцима ових сливова могућа су локална изливања.

Према подацима главних метеоролошких станица о падавинама за 24 сата, од седам ујутру јуче до седам јутрос, у Лозници је пало 25,8 литара по квадратном метру. Према подацима климатолошких метеоролошких станица, у Крупњу је у истом периоду пало 11 литара по квадратном метру, а према подацима падавинских станица, у Доњој Борини, општина Мали Зворник, пало је 12,8 литара по квадратном метру, у Драгинцу 17,8 литара, у Лешници 15, Липничком Шору 21,5, а у Јошеви 22,3.

У Лозници је у три сата поподне измерено 18 Целзијуса, упола мање у односу на претходни дан. До краја дана  задржаће се претежно облачно и свеже време, понегде са кишом, пљусковима и грмљавином. Локално су могуће и јаче падавине, од 20 до 40 литара по квадратном метру за кратко време, понегде и више, као и јак и олујни ветар у зони јаких падавина. У Западној Србији на снази је и даље црвени метео аларм због обилних падавина и наранџасти због грмљавине.

Покушај да се у сливу Јадра праве рудници и депоније је покушај масовног убиства са предумишљајем и екоцида.

Нећемо да ризикујем, нећемо паре, руднике, јаловине, нећемо ништа ваше осим да се склоните сами.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *