Да се присетимо! У оптужници, коју је подигао међународни тужилац Еулекса Маурицио Салустро, Сабит Геци и Сахит Јашари су оптужени да су физички малтретирали и убили Ивана Булатовића 1998, а да је Геци, према исказу заштићеног сведока “Ц”, моторном тестером одрубио главу полицајцу.

Дреница, односно село Луковићи близу Србице, је подручје где су почели први сукоби полиције и тада илегалне терористичке ОВК, 25. новембра 1997. Тада је група под командом покојног Адема Јашарија у заседи сачекала полицијски конвој који се кретао према селу Воћњак, где је дан раније нападнута група судских извршитеља из Митровице.

После вишечасовне борбе, снаге МУП-а биле су принуђене да се повуку.

Адем Јашари убијен је у марту 1998. у једном контранападу српске полиције на припаднике тзв ОВК, када је практично почео крвави сукоб на Косову и Метохији, после којег је уследило бомбардовање СРЈ и масован егзодус Срба из јужне српске покрајине.

Ово, иначе, није био први сукоб терористичке групе Адема Јашарија и српских снага безбедности.

Први пут је Адем Јашари опкољен у селу Преказу 30. децембра 1991. године од стране припадника службе Државне безбедности. Разлог су биле Јашаријеве активне везе са албанским војним сектором и његови чести боравци у Албанији зарад обављања тренинга и обуке за терористичке акције.

Тада је успео да се извуче из обруча након чега су уследиле акције и напади на српску полицију. Та група је била главни носилац тероризма на Косову и Метохији од 1992. до 1997. године и имали су директну помоћ и подршку власти у Албанији. Терористи Јашаријеве групе с почетка су нападали из заседа и када би били знатно бројнији, а касније су почели да користе савременије терористичке методе.

Због тога су у Окружном суду у Приштини на по 20 година затвора осуђени Адем Јашари и његова група.

Никола Сандуловић је одао почаст највећем терористи, убици, злотовору, деведесетих година. Зато је био приведен и саслушан.

Бонус виде, Никола Сандуловић.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *