Доктор Марко Јакшић из Народног покрета Срба са Косова и Метохије рекао је за новине “Нова” да је јавна тајна на Косову да је бивши председник Српске листе Горан Ракић претучен у Косовској Митровици прошлог викенда. Према његовим информацијама, Ракић има прелом руке и већи број шавова на глави и тренутно је на кућном лечењу.

„Па да, он је претучен. То је овде јавна тајна. Указана му је помоћ и пуштен је на кућно лечење. Зашто власт то јавно не призна, то је друго питање. Вероватно зато што је то њихова брука. Углавном, ви знате да сам ја био некада директор болнице и да многе моје колеге тамо раде. Дакле, наш човек је добио батине, има прелом руке и велики број шавова, на глави пре свега“,

– рекао је Јакшић за новине „Нова“.

Са друге стране о мотивима напада и починиоца се ипак нагађа.

Када су у питању тврдње које је објавио и један део медија на албанском да иза напада стоји Милан Радоичић, Јакшић је рекао: „да Милан Радоичић то жели да уради, он би то могао много лакше да изведе у Београду“.

У питању је актуелни посланик Српске напредне странке у скупштини Републике Србије, који сада има и додатне дужности унутар скупштинских одбора, односно делегација. Борави у Београду. Претходно је био дугогодишњи градоначелник Северне Митровице у косовском систему, министар и заменик косовског премијера.

У мају је против њега су сепаратисти подигли оптужница због непријављивања имовине док је био тзв. министар у сепаратистичкој тзв. влади, а у јуну је од истих тих сепаратиста осуђен на условну казну затвора од три месеца и новчану од 1000 евра. Према овој тзв. пресуди, казна затвора од 3 месеца неће бити извршена ако оптужени Ракић у року од једне године не изврши друго кривично дело. Недавно је такође било више извештаја у медијима да се са још неколико сарадника испитује и у оквиру судске истраге о незаконитим поступањима у општини Косовска Митровица. Тзв. тужилаштво у Косовској Митровици за портал КоССев то није демантовало, но није ни потврдило конкретно име.

„Е сад’, зашто је Ракић добио батине? Могу само да нагађам, а претпостављам да су неки лични односи у питању. Он је дуго био на челу Српске листе, никада ником није помогао, а сигурно је обећавао. Друга ствар, народ је гневан на Српску листу. Имајући у виду да се то дешавало у ситне сате, један или два сата после поноћи, могуће да је друштво било ‘загрејано’ и онда не треба много повода да дође до туче“, казао је Јакшић у интервјуу за новине „Нова“.

Незваничне наводе до којих је дошао и портал КоССев преко три извора ноћ након наводног насртаја, до данас нису успели званично да потврде ни код самог Ракића, такозване “косовске полиције”, као ни код тзв. директора КБЦ Косовска Митровица.

Повезани чланци:


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *