Србија није добила апсолутно ништа потписивањем Вашингтонског споразума. Споразумом, који је потписао Александар Вучић, Србија се уствари доборовољно обавезала да ради против сопствених интереса, а да за узврат апсолутно ништа не добије, само изгуби!

Тврди се да су се Србија и такозвано “Косово” Вашингтонским споразумом обавезали на нормализацију економских односа. Да ли је то баш тако? И на шта се мисли када се каже “нормализација економских односа”?

Тадашњи председник Трамп је тврдио да је то био историјски споразум и да је наш народ поносан. Да ли смо заиста поносни?

Погледајмо неке од тачака споразума:

  1. Обавезали смо се на спровођење раније потписаних споразума о аутопуту и железници;
  2. Обезбедићемо потребну инфраструктуру на такозваном “граничном прелазу” Мердаре;
  3. Улазак у зону минишенгена са Албанијом и Северном Македонијом;
  4. Забрана коришћења 5Г опреме у комуникационим мрежама:
  5. Са америчком владом радити на студију изводљивости у сврху дељења језера Газиводе као поузданог извора воде и енергије;
  6. Сарадња са америчким институцијама на више економских пројеката.

Александар Вучић је изјавио да је овај споразум велики корак напред, док је представник такозваног “Косова” рекао да су направили велики корак према потпуној нормализацији односа која би требала водити потпуном међусобном признању двеју земаља.

Такозвано “Косово” је пристало на једногодишњи мораторијум на тражењу чланства у међународним организацијама. Србија се одрекла кампање за непризнавање такозваног “Косова”.

Међутим у једној тачки споразуми се разликују. Док је Србија пристала да своју амбасаду премести из Тел Авива у Јерусалим, такозвано “Косово” је признало Израел, а Израел признао такозвано “Косово”.

Израел је од такозваног “Косова” добио признање а од Србије премештање амбасаде из Тел Авива у Јерусалим. Израел је двоструки добитник. Такозвано “Косово” је добило признање од Израела, али и даље није јасно шта је то Србија добила!

Као што видите, Србија је под Александром Вучићем “шведски сто” са ког свако може да узме шта хоће и не мора да плати. Александра Вучића је најбоље описала Марија Захарова, потпаролка Руске Федерације, упоређујуђи његову “акцију” у Вашингтону са познатом сценом из култног филма “Ниске страсти”, где нуди и оно што треба и оно што не треба. Значи све на ИЗВОЛИ!

Сасвим је јасно да Александар Вучић ради против интереса Србије и да је ултиматни велеиздајник епских размера. Гласањем за Александра Вучића сте и сами саучесници у велеиздаји.

ЧАСТ И БРУКА ЖИВЕ ДОВЕКА!


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *