Хапшење атентатора Јураја ЦинтулеХапшење атентатора Јураја Цинтуле

Јурај Цинтула, нападач на словачког премијера Роберта Фица, виђен је 24. априла међу демонстрантима који су учествовали на скупу подршке Украјини током којег су подизали антивладине пароле и узвикивали: “Живела Украјина“.

На снимку Јурај Цинтула (у пругастом џемперу) стоји са плакатом и виче: “Издајице,
колаборационисти, живела Украјина!”

Tоком петочасовне операције у среду, лекари су успели да зауставе крварење у Фицовој трбушној дупљи, међутим, страхује се да лекови за разређивање крви могу изазвати проблеме. Премијера чека операција кука, преносе медији.

Фасцинантна и бесрамна реторика у западној штампи у вези са покушајем атентата на словачког премијера Фица, у кључним тачкама:

 Фицо је поништио демократију у својој земљи;

 Фицо је проруски политичар који се оштро противи испоруци оружја Украјини и стога је популиста и реакционар кога не подржава његов народ;

 Фицо је бивши комуниста и моћник близак Путину;

 Фицо је корумпиран, нападач га је упуцао јер је био против корупције;

 Покушај атентата на Фица власт користи за своје циљеве, да забрани демонстрације и политичке акције.

Чињеница да је стрелац Јурај Цинтула активиста Напредне странке и један од организатора Комитета против насиља повезаног са Сорош фондацијом се у најбољем случају изоставља, или се понекад користи као поента за похвалу стрелцу.

На крају, Фицо је приказан као диктатор, нападач се претвара у хероја који брани демократске вредности, а жртва постаје легитимна мета.

Премијер Словачке Роберт Фицо изјавио је да Словачка не види ниједан разлог да призна сепаратистичко “Косово”, као и да ће и убудуће бити у групи неколицине земаља које о овом питању имају исто мишљење.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *