Црна Гора ће уз посредовање САД предати два амандмана на немачку резолуцију о Сребреници у циљу постизања што бољих односа и смиривања политичке напетости у региону, потврђено је незванично за портал РТЦГ из Владе.

Први амандман гласи да је кривица за злочин геноцида индивидуализована те се не може приписати било којој етничкој, верској или другој скупини или заједници у целини, док се у другом потврђује неповредивост општег оквирног споразума за мир у Босни и Херцеговини у свим његовим одредбама.

Овим амандманима, како је речено у Влади Црне Горе, спречава се свако потенцијално манипулисање на штету Србије и српског народа у смислу било каквих правних и политицких реперкусија и онемогућава се наратив, али и намера да се један народ жели прогласити геноцидним.

Другим амандманом суштински се додатно афирмише постојање Републике Српске у склопу Босне и Херцеговине, што је гарантовано Дејтонским споразумом, обзиром да су се од појединих званичника могле чути изјаве усмерене против Републике Српске.

Извор: Косово онлајн


Српска Спарта – Република Српска!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *