Док тзв. амерички амбасадор на окупираној територији српског Косова и Метохије, Џефри Ховенијер каже да је сепаратистичко “Косово” за 25 година након “ослобођења” (окупације) постигло нешто изузетно, и да су због тога САД поносне, спроводи се терорисање Срба у Косовској Митровици, као и на целој српској покрајини.

Сепаратисти су синоћ науружани Калашњиковом лежерно шетали по центру Косовске Митровице.

Ховенијер је између осталог подсетио и на поруку бившег америчког председника Била Клинтона.

“Пре 25 година снаге Натоа стигле су на Косово (и Метохију). Америчко руководство је одиграло виталну улогу у омогућавању овога, пошто смо ми, заједно са нашим савезницима, једном заувек окончали ужасну кампању “етничког чишћења” коју је Милошевићев режим водио овде на Косову. Као што је тада рекао председник Клинтон, “Током протекла четири месеца видели смо неке од најнехуманијих дела у нашем животу. Али такође смо видели храброст наших трупа, одлучност наше демократије, љубазност нашег народа и храброст и отпорност народа “Косова”. Захваљујући свим овим карактеристикама, сада имамо тренутак наде и морамо завршити посао и изградити мир”, рекао је Ховенијер.

Ховенијер је рекао да ће се подршка САД сепаратистима на Косову и Метохији наставити и у годинама које долазе.

„Сада, 25 година касније, поносни смо на све што сте постигли. Изградили сте своју суверену, демократску и мултиетничку државу из темеља. Оно што сте постигли је изузетно. САД су поносне што су ваш партнер док обележавате ову важну годишњицу. Желео бих да истакнем да је посвећеност САД народу “Косова” јака и стабилна као и увек. Стојимо уз народ “Косова” против ауторитаризма, против сваког покушаја бруталног сузбијања и поделе друштва по етничким или верским линијама, против насилног уништавања живота и средстава за живот људи и против њихове воље. И ми поносно и у потпуности стојимо уз народ “Косова”. С вама смо од почетка и радујемо се што ћемо стајати уз вас и у годинама које долазе”, рекао је Ховенијер.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *