На ванредном укључењу за Србин Инфо, говорио је Др Марко Јакшић са Косова и Метохије.

Како наводи Марко Јакшић, “ових дана мора више од 200 Срба да напусти станове у северном делу Косовске Митровице и да у њих ће ући Аланци. Вредности тих станова се креће између пет и шест милиона евра.” Иако су Срби одлазили више пута у канцеларију за КиМ и тражили помоћ, станари нису добили никакву помоћ. У те станове треба да уђу Аланци, чиме се ремети етничка слика Срба.

Како каже Јакшић, то су били некадашњи станови Трепче које су добили Срби и сад их власт Аљбина Куртија истерује из тих станова. “Ти станари су тражили од Београда да им на неки начин помогне да они те станове купе, откупе, међутим из Београда нема никаквог одјека. По речима председника Србије, Александра Вучића, Србија улаже више од 900 милиона евра на подручју јужне српске покрајине, а забога нема ни тих пет милиона евра која могу да спрече одлазак 200 српских породица из северног дела Косовске Митровице. По речима Јакшића, председника Србије то не занима, пошто је то пројекат на који он не може на неки начин да се офајди, нема провизије. И према томе, све што нема провизије то председника Србије једноставно не занима. Пре два дана је кућа, у којој је покојни Оливер Ивановић имао своју канцеларију продата. Купио је Албанац, иако су породица и грађани Косовске Митровице тражили да Београд то купи. Да се на неки начин Срби појаве и да та кућа не пређе у власништву Албанаца. Међутим, председника Србије то не занима,” тврди Јакшић.

Марко Јакшић такође наглашава да је председник Србије и врхушка која данас влада у Србији исписала Косово и Метохију са мапе Републике Србије. За ових 12 година је Александар Вучић све урадио да постави темеље “независне републике Косово, тј, да направи темеље за стварање велике Албаније. До сада је потписао најмање 30 споразума, што малих, што великих. На велике мисли Јакшић, на Бриселски, Вашингтонски споразум, за француско-немачки предлог, плус тридесертак малих, који су све што мирише на Србију на Косову и Метохији, он једноставно предао Приштини.

Целу емисију са Марком Јакшићем са Косова и Метохије можете погледати на Јутјуб каналу Србин Инфо.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *