Прошла је година дана, али ране су и даље свеже, бол не јењава, а срца наша тешко подносе губитак. Како да прихватимо да вас више нема?

Били сте највећи међу нама, хероји Србије, али и хероји сваког срца које куца за слободу, част и правду.

На светом тлу Бањске, на месту где је историја српског народа исписивана крвљу и вером, положили сте своје животе и тиме нас задужили заувек.

Вашом чистом, честитом крвљу, натопили сте свету српску земљу и уткали себе у њене корене. У борби против зла које не престаје, ваша жртва остаје светлост која нам показује пут. Ви сте сада наша звезда водиља, неугасиви пламен који нас води ка победи и правди, чак и у најцрњим временима.

Сада сте међу небеском војском Цара Лазара, са највећима у историји нашег народа. Чувате нас и будите у нама снагу да истрајемо, да не заборавимо. Ваша храброст и ваша жртва заувек ће живети у нашим срцима.

Али знајте да ваш завет није заборављен. Оно што сте ви започели, ми ћемо довршити. За сваку сузу, за сваки ваш уздах, за сваки трен у коме сте дали свој живот, ми ћемо наставити борбу и нећемо стати док правда не буде задовољена. Освета ће доћи, и кад тад, довршићемо оно што сте ви започели, јер ваша жртва обавезује нас да истрајемо до краја.

Хвала вам за све што сте дали за нас, за Србију, за Косово и Метохију. Док год живи Србија, живећете и ви, бесмртни и вољени. Носићемо ваш завет у срцима, све до победе…

Нека вам је вечна Слава и Хвала.

НЕДЕЉКОВИЋ СТЕФАН 🕊
МИЛЕНКОВИЋ ИГОР 🕊
МИЈАИЛОВИЋ БОЈАН 🕊

Извор: Коридор


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *