Mrakovica, 7. jula 2024. - fotografija niske rezolucije - Na Mrakovici se danas obeležava 82 godine od Bitke na Kozari, tokom koje je ubijeno oko 40.000 srpskih civila, a 68.000 je odvedeno u logore, meðu kojima više od 23.000 dece. Obeležavanju 82. godišnjice Bitka na Kozari, koje organizuju odbori za negovanje tradicije oslobodilaèkih ratova vlada Srbije i Republike Srpske, prisustvovuju i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsednik Narodne skupštine Nenad Stevandiæ. Ministar za rad, zapošljavanje, boraèka i socijalna pitanja Nemanja Staroviæ i predsednik Odbora za negovanje tradicija oslobodilaèkih ratova Srbije, odao je poèast i položio venac na ceremoniji obeležavanja 82. godišnjice od Bitke na Kozari. FOTO TANJUG/ FOTO SRNA/ BORISLAV ZDRINJA/ bg
На Мраковици је данас обележена 82. година од Битке на Козари, симбола страдања и отпора српског народа у борби против нациста и усташа у Другом светском рату.

На Мраковици се данас обележава 82. годишњица Битке на Козари, током које су немачке и усташке снаге убиле око 40.000 српских цивила, а 68.000 је одведено у логоре, међу којима више од 23.000 деце.

Додик: Страдање на Козари треба да обележава цео српски народ

Страдање на Козари треба да обележава цео српски народ, изјавио је данас председник Републике Српске Милорад Додик, на обележавању 82. године од битке на Козари на Мраковици.

“Ако се не боримо за сећање и памћење, испашће да су они који су правили злочине жртве, а ми страдалници да смо џелати. Зато је важно да се у што већем броју окупљамо овде и да причамо истину, јер она је на нашој страни”, нагласио је Додик, пренела је РТРС.

Драма у Сарајеву због српске војске: Комшић драми “НАТО помоћ” иако је све уредно било најављено

Свечани дефиле поводом годишњице битке на Козари изазвао је бурне реакције у Сарајеву, а учешће српских кадета који су носили униформе Војске Србије су покушали да представе као марширање српске војске кроз Приједор.

Члан Председништва Босне и Херцеговине Жељко Комшић изјавио је данас да мора одмах да се утврди ко је дозволио да Војска Србије уђе на територију БиХ а он је примио документ где је најављен долазак српских кадета.


Репубила Српска – Српска Спарта!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *