Уклоњена ћирилична табла са Општине ЗвечанУклоњена ћирилична табла са Општине Звечан

Испред Општине Звечан, уклоњена је мобилна ограда, чиме је омогућен прилаз згради. Истовремено, са зграде ове општине уклоњена је ћирилична табла са натписом „Општина Звечан“.

Претходно је ограда постављена тако што је био отворен пут за грађане, док је прилаз самој згради био онемогућен.

Како јавља репортерка Радио Контакт Пус са лица места, ћирилична табла на којој је стајао натпис „Општина Звечан“, више није видљива.

Са друге стране, на самом улазу у објекат налази се тројезична табла, на српском, албанском и енглеском језику на којој пише „Република Косово“ и „Општина Звечан“, док се са крова зграде вијори “застава” сепаратиста.

Испред зграде Општине Звечан тренутно је стационирано једно оклопно возило специјалне јединице сепаратистичке тзв. “полиције”. У мањем броју, видљиво је и неколико припадника тзв. специјалне јединице, као и редовне “полиције”.

Грађани су и даље у шаторима, који се налазе у непосредној близини општине, а који протестују због немогућности да свој посао обављају у просторијама Општине.

Овај медиј подсећа на то да су се јединице КФОР-а, повукле 25. фебруара испред Општине Звечан, где су остали само припадници сецесиониста.

КФОР је тада саопштио да се повлачи, јер је проценио да се ситуација „стабилизовала“. Ипак, њихове снаге су у тој области остале где врше редовне патроле, како би, како је тада саопштено, обезбедиле сигурно окружење за све.

КФОР је био стациониран у и испред општинског објекта у Звечану од 29. маја прошле године, када је дошло до инцидента између припадника КФОР-а и грађана који су протестовали због насилног уласка новоизабраних албанских “градоначелника” уз асистенцију тзв. “специјалне јединице” сецесионистичке полиције.


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *