“Компанија Хенкел која је произвођач у Србији, освеживача клозетскох шоља добила је за запошљавање 100 радника 180.000 евра по сваком раднику. Да би запослила 100 радника! Да ли моћете да замислите то? Да ли можете да замислите? То је шампион свих оних који су добили те неке државне субвенције”, наглашава Пајовић.

За Јутујуб канал Прави одоговор говорио је доктор економских наука Иван Пајовић. Између осталог рекао је:

“Ја кад чујем реч субвенција, најежим се. Ви знате колика је субвенција нашим пољопровредницима по хектару, 100 евра. 100 евра. И још се то не исплаћује ни на време. У Хрватској рецимо 300. Сад је можда и више. Ово ми је можда податак од пре годину дана. Можда су овој години нешто другачије. Можда су подигли.

Можете да замислите то? Значи, за нашу пољоприведу нема, али за те такве неке сумануте пројекте, за то има. И то наравно суманути пројекти су увек у односу на неке странце, а не на нашу привреду. Значи у том лудилу има система. Јел тако? То лудило које има система се зове корупција.”

Водитељ, Никша Булатовић је напоменуо да Србија мора да позајмљујe тај новац да би касније тим истим дали тај новац. Пајовић је то потврдио:

“Наравно, значи ви од њих позајмите, па њима вратите. То је то врзино коло. Са каматама наравно. Ту постоји наравно и онај уметак, да онај ко склапа такве уговоре, узима својих два, три посто коруптивне добити. А зна се ко на крају испадне грбав.”

Иван Пајовић, доктор економских наука, за Прави одговор говорио је о економској пропасти коју нам, поред еколошке, нуди пројекат Јадар, као и други рударски пројекти на подручју Србије за рудну ренту од 3 или 5 одсто.

Он је објаснио какве се преваре и манипулације крију иза приче о повећању БДП-а, те како се у ову економску рачуницу сада убрајају и зараде од проституције и криминала. Он је разбио у комаде причу о субвенцијама које повећавају наш јавни дуг, а такве субвенције очекује и Рио Тинто, које ће да вишеструко надмаше чак и ту рудну ренту.

Говорило се и о трошковима пројекта који су на терет Србије, а више десетина пута су већи од те рудне ренте. Такође, било је речи о лажној акцији “Најбоља цена”, прво што то нису најбоље цене, а друго, што Влада Србије и председник немају никакве везе са акцијама снижења у супермаркетима.

Посебан осврт био је на синтагму “два јаја за 22 динара” чији је аутор министар за трговину, придошлица у Владу Србије из модне куће “Мона”.

Пајовић је изнео и модел опоравка Србије који ће, како је најавио бити спроведен након што режим буде срушен, а његови припадници послати на оптуженичке клупе.

Извор: Новинар и водитељ Никша Булатовић

Погледајте целу емисији:


Косово и Метохија су Срце и Душа Србије!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *