Више од 800 Српкиња у БиХ силовано је у протеклом рату од стране бошњачких и хрватских војних и паравојних снага.

Након што је ексклузивно објављен монструозни документ ХВО из марта 1992. године, који показује да се хрватским „бојовницима“ издавала дозвола за силовање српских жена у Сијековцу, „ЕуроБлиц“ је дошао у посед бројних аутентичних сведочења Српкиња које су истражиоцима МУП РС и Републичког центра за истраживање рата, ратних злочина и тражење несталих откриле стравичне детаље о злочинима над српским цивилима, посебно женама, на свим подручјима БиХ које су под својом контролом држале бошњачке и хрватске снаге.

Међу бројним потресним исповестима жртава силовања, које су надлежни из РС документовали и доставили Тужилаштву БиХ, по монструозности злочина посебно се издвајају случајеви две деветогодишње српске девојчице из Илијаша и Оџака, као и силовање и убиство српске старице Б.K. из Бихаћа, која је у време злочина имала 106 година.

У монографији се, такође, наводи сведочење Раде Драгичевић, Српкиње из Илијаша, чију су деветогодишњу ћерку Мирјану силовали, а затим убили припадници злогласне 7. муслиманске бригаде тзв. Армије РБиХ.

– Моја ћерка је била у црвеној тренерци; ја сам је обукла. Широка је тренерка била. Њу кад су ухватили, одвојили од мене, она је вриштала, плакала. Kад су почели да је скидају, вриштала је. Плакала. Ја јој нисам могла помоћи. Звала ме: „Мама, мама“! Нисам јој могла помоћи, они су ме држали. Тај први кад је силовао, није била… овај, била је свесна. Али касније није чула, изгубила се вероватно, кад су ова двојица… Kасније се ништа није чула, нити је плакала, нити ме звала, ни ништа. Само је лежала на поду. Kад су то завршили, онда су пуцали у њу, па у мене – сведочила је несрећна мајка.

МИ НИСМО ГЕНОЦИДАН НАРОД !!!!!


Република Српска – Српска Спарта!

By Admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *